Випущений міні-ПК Mercury EM680, який поміщається навіть в кишеню джинсів / фото Minisforum

Компанія Minisforum, яка спеціалізується на збірці невеликих десктопних систем, випустила свою найменшу на сьогодні модель міні-ПК під назвою Mercury EM680. Вона займає зовсім небагато місця в рюкзаку, та й в кишеню джинсів влазить без проблем.

При цьому у неї цілком собі непогана начинка: процесор APU AMD Ryzen 7040 (Phoenix) з вбудованою графікою RDNA 3 і до 32 ГБ оперативної пам'яті DDR5. Для роботи і не найвимогливіших ігор – саме те.

Користувачам також доступна цілий розсип всіляких інтерфейсів, включаючи USB-C, USB-A 3.2 Gen2, 3.5-мм джек для навушників і слот для microSD. Міні-ПК поставляється з блоком живлення GaN на 65 Вт, провід від якого підключається через USB Type-C.

Відео дня

Базову версію Mercury EM680 з 16 ГБ оперативної пам'яті і 512 ГБ накопичувача оцінили в $399 (~14 700). Модель з 32 ГБ ОЗУ і 1 ТБ SSD обійдеться в $449 (~16 500 грн).

Наголошується, що випуск Minisforum ЕМ680 ознаменує собою нову еру для мініатюрних ПК. Ці невеликі девайси розміром з долоню змагається з традиційними настільними комп'ютерами і відповідають всім потребам повсякденного використання, демонструючи технічний прогрес.

Найкрутіші гаджети 2023-го – добірка УНІАН

Раніше в поле нашого зору потрапила незвичайна клавіатура з вбудованим екраном і SSD. Система вважає цей екран повноцінним другим монітором, так що на нього можна перетягувати будь-які вікна і додатки. При цьому вона працює ще як USB-хаб і зовнішній накопичувач.

Також УНІАН розповідав про смарт-годинник Watch Buds від Huawei, головною фішкою якого стали вбудовані бездротові навушники. Вони ховаються під екраном годинника.

У 2023 році на ринку також дебютували найбільш "довговічні" навушники в світі – Fairphone Fairbuds X. Їх основна фішка полягає у високій ремонтопридатності: якщо якийсь компонент зламається, можна буде купити новий на сайті виробника і самому замінити. Поміняти можна все: від амбушур і динаміків, до портів і акумулятора.

Вас також можуть зацікавити новини: