Pixel 8 Pro помітно поступається конкурентам в плані продуктивності / фото Google

Перші користувачі Pixel 8 і Pixel 8 Pro помітили, що виробник Google заборонив установку на їх смартфони популярних бенчмарків для тестування продуктивності, включаючи Geekbench і 3D Mark.

Зокрема, додатки-бенчмарки неможливо завантажити з магазину Play Store безпосередньо. Єдиний варіант – скористатися стороннім маркетплейсом або встановити програму через файл APK. Однак сам факт обмеження свободи покупців флагманських смартфонів говорить не на користь Google.

Офіційно в компанії не пояснювали причину такої заборони, але, як пише портал NotebookCheck, вона пов'язана з невисокими показниками продуктивності нового фірмового чіпа Tensor G3, який встановлений в Pixel 8 і Pixel 8 Pro.

Відео дня

Google викрили в приховуванні слабкої продуктивності новеньких Pixel 8 і 8 Pro

Судячи з численних оглядів, Tensor G3 за чистою продуктивністю поступається торішньому Snapdragon 8 Gen 2, не кажучи вже про майбутній Gen 3. На ділі ж загальна продуктивність процесора Google приблизно на рівні Snapdragon 8+ Gen 1. А в тесті 3D Mark Wild Life Stress Tensor G3 і зовсім проявив себе на рівні Snapdragon 888, якому вже 3 роки.

Говорячи про "потужність" свого процесора, Google зосереджує особливу увагу на можливостях штучного інтелекту та машинного навчання. Також нове покоління процесора менше генерує тепло і споживає енергії в порівнянні з Tensor G2.

Раніше дисплеї Pixel 8 і 8 Pro визнали найкращими у світі. Експерти DxOMark високо оцінили передачу кольору, читаність в будь-яких умовах, рендеринг HDR10-відео, а також плавність картинки і чуйність. А новітній iPhone не потрапив навіть в топ-5.

Також на презентації Google оголосила, що Pixel 8 і Pixel 8 Pro отримуватимуть оновлення протягом семи років з моменту релізу, тобто обидва смартфони будуть актуальними до 2030 року. Сьогодні сім років на ринку Android-смартфонів не пропонує жоден з виробників.

Вас також можуть зацікавити новини: