Лінійка Google Pixel 8 має найкращий екран на сьогоднішній день / Google Photos

Відомий портал DxOMark, який регулярно тестує смартфони за різними критеріями, високо оцінив останні флагмани Google. Дисплеї Pixel 8 і 8 Pro визнали найкращими в світі.

Експерти перевіряють дисплеї, тестуючи яскравість і чіткість зображення, якість передачі кольору, чуйність сенсора і інші моменти. Рейтинг доступний на сайті DxOMark. Звідти ж можна дізнатися, що iPhone 15 Pro Max не потрапив навіть до п'ятірки кращих.

Експерти DxOMark високо оцінили в Pixel 8 і 8 Pro передачу кольору, читаність в будь-яких умовах, рендеринг HDR10-відео, а також плавність картинки і чуйність. Є й кілька "мінусів", але враховуючи місце в рейтингу, вони незначні. Так, часом помітна втрата деталей в темних ділянках при низькій яскравості.

Відео дня

За підсумками всіх тестів Pixel 8 і 8 Pro набрали 154 бали, зайнявши перші два рядки в рейтингу всіх протестованих DxOMark смартфонів. На 3-му і четвертому місцях опинилися Galaxy Z Fold5 (152) і Pixel Fold (151). Топовий iPhone 15 Pro Max розмістився лише на шостій позиції, отримавши 149 бала.

У топ також потрапили маловідомий Honor Magic 5 Pro, iPhone 14 Pro Max / 14 Pro, Galaxy Z Flip 5 і Galaxy S23 Ultra.

Джерело: DxOMark

Дисплеї Pixel 8 і 8 Pro базуються на OLED-матриці: в Google їх називають Actua Display. Але якщо в звичайній версії використовується панель LTPO, то в "прошці" – LTPO OLED. Втім, за великим рахунком, між ними немає серйозних відмінностей.

Також Pixel 8 і 8 Pro отримуватимуть оновлення протягом семи років з моменту релізу, тобто обидва смартфони будуть актуальними до 2030 року. Сьогодні сім років на ринку Android-смартфонів не пропонує жоден з виробників.

Продажі Pixel 8 в США стартували 12 жовтня за ціною від 699 доларів (близько 25 600 грн), а Pixel 8 Pro коштує від 999 доларів (~36 600 грн). 

Вас також можуть зацікавити новини: