Оновлення Android 14 може перетворити смартфон на "цеглу" / фото Google

Повноцінне розгортання Android 14 ще не почалося: поки оновитися до нової ОС можуть смартфони Google Pixel і декілька Samsung. Проте в мережі вже почали з'являтися повідомлення про проблеми, які може викликати установка нової версії операційки.

За даними порталу Techspot, через одну програмну помилку смартфони можуть перестати коректно працювати або й зовсім запускатися. Йдеться про функцію Multiple Profiles, яка дозволяє створювати на одному смартфоні декілька профілів користувачів.

Якщо не активувати Multiple Profiles, смартфон працює коректно. В іншому випадку проблеми можуть бути найрізноманітнішими – від "вічного" завантаження і заборони доступу до накопичувача до автоматичного скидання налаштувань, внаслідок чого видаляються всі дані на девайсі, без можливості відновлення.

Відео дня

Незважаючи на велику кількість скарг від тих, хто оновив свої пристрої до Android 14, Google поки ніяк не реагує на них і не коментує. У баг-трекері помилка отримала середній рівень важливості, тому її рішенням можуть зайнятися не скоро.

В якості профілактичних заходів користувачам рекомендують почекати з оновленням своїх смартфонів до Android 14 або як мінімум переконатися, що на пристрої є лише один користувальницький профіль. 

Особливості Android 14: все, що вам потрібно знати

На початку жовтня вийшла нова версія Android під номером 14. Вона отримала багато різних фішок, включаючи розумний генератор шпалер, монохромну тему і можливість використовувати камеру смартфона як вебку.

Також відомо, що в Android 14 істотно поліпшили продуктивність і "живучість" смартфонів: це вдалося досягти завдяки новому алгоритму запуску додатків. А ще виробник скоротив фонову активність додатків на 50%.

Поки що апдейт до Android 14 доступний для пристроїв Pixel і Samsung. Інші смартфони на Android оновляться до своєї актуальної операційки до кінця року. Наприклад, у грудні девайси Xiaomi почнуть отримувати HyperOS, яка прийшла на заміну оболонки MIUI.

Вас також можуть зацікавити новини: