У найближчі місяці в WhatsApp уріжуть підтримку старих версій Android / фото REUTERS

WhatsApp часто отримує нові оновлення та нововведення, через що старі смартфони "не встигають" за ними. Розробники месенджера попередили, що з прийдешнім апдейтом мобільний застосунок припинить підтримку Android 4.4 KitKat, що вийшла в 2013 році.

Як пише профільний ресурс WABetaInfo, тепер для роботи WhatsApp буде необхідна Android 5.0 2014 року і більш пізні версії ОС. 

Зазначається, що таке рішення дозволить розробникам зосередитися на впровадженні і розвитку нових функцій для більшості користувачів більш пізніх версій ОС Аndroid.

Відео дня

Попри те, що версії Android 4.4 KitKat вже майже 10 років, вона досі встановлена як мінімум на 0,7% Android-пристроїв по всьому світу. Тобто тисячам або навіть сотням тисяч застарілих гаджетів загрожує втрата доступу до WhatsApp. Передбачається, що це відбудеться найближчим часом, тобто в кінці квітня або на початку травня.

До речі, поточна доступна для всіх користувачів версія WhatsApp вимагає пристрою з операційною системою Android 4.1 Jelly Bean (версія ОС 2012 року) і новіше. Користувачам застарілих апаратів пропонують змінити пристрій на підтримуваний.

Що нового з'явилося в WhatsApp в 2023 році

У січні в WhatsApp з'явилася можливість відправки повідомлень самому собі в спеціальний чат. Нововведення працює за аналогом "Збереженого" з Telegram і стане в пригоді для заміток, збереження якихось постів на потім або навіть в якості сховища.

А з найближчим оновленням у WhatsApp нарешті впровадять функцію редагування повідомлень і оновлять інтерфейс додатка для Android. А ще оновлений месенджер можна буде використовувати відразу на декількох гаджетах одночасно.

Якщо ви сидите на WhatsApp з ПК, минулого місяця вийшов новий додаток для Windows. Подія помітна, адже він не так часто оновлюється, на відміну від мобільних версій. Фактично, це абсолютно новий додаток – він був переписаний майже з нуля.

Вас також можуть зацікавити новини: