Перевіряємо iPhone на оригінальність-два основних способи / Ілюстрація REUTERS

При покупці iPhone та інших девайсів Apple дуже легко потрапити на вудку шахраїв. Це може бути, як і відверто "палений" апарат, так і зліплений з різних компонентів. Такий гаджет навряд чи прослужить довго, тому потрібно переконатися в справжності "яблучного" пристрою.

УНІАН підготував простий і зрозумілий гайд, щоб ви могли перевірити свій нинішній або майбутній iPhone на оригінальність. На все піде від сили 5 хвилин.

Перевірка оригінальності iPhone по IMEI

IMEI – це міжнародний ідентифікатор, унікальний для кожного мобільного телефону. Стандарт IMEI є загальноприйнятим для всіх мобільних пристроїв і складається з 15 цифр.

Відео дня

Перевірити IMEI iPhone можна:

  • на коробці від айфона;
  • на задній панелі корпусу;
  • діставши зі смартфона лоток для сім-карти;
  • у меню "Налаштування" - >"Загальні" - > "Цей пристрій";
  • за коротким номером *#06#.

Тут важливо, щоб IMEI збігався принаймні в двох випадках – наприклад, в налаштуваннях смартфона і за коротким номером.

Скріншот

Перевіряємо серійний номер

Другий спосіб теж дуже простий: досить в налаштуваннях смартфона в тій же вкладці "Загальні" знайти пункт "Цей пристрій" і скопіювати серійний номер гаджета.

Після цього переходимо в спеціальний розділ сайту Apple і перевіряємо оригінальність айфона, вказавши серійний номер у відповідній графі. Якщо iPhone справжній, сайт видасть відомості про модель, скільки гарантії залишилось та іншу інформацію.

Скріншот

Якщо айфон за вказаним кодом не знаходиться, значить це китайська "копія". Apple вносить інформацію про всі випущені пристрої в загальну базу даних. 

Завжди зберігайте пильність при покупці з рук

Уважно продіагностуйте смартфон з усіх боків, перевіряйте, як працюють динаміки, камери, мікрофон, зв'язок та інші функції. Вимагайте від продавця відключити функцію "Знайти iPhone" і при найменших підозрах в підробленої продукції відмовляйтеся від угоди.

Раніше УНІАН ділився найефективнішим способом, як відрізнити оригінальні AirPods від підробки. Все, що від вас вимагається – звичайний ліхтарик. Досить буде і того, який вбудований в смартфон.

Вас також можуть зацікавити новини: