Для чого потрібен "режим польоту" в телефоні: корисні функції, про які мало хто знає / фото 9to5Mac

Як заощадити заряд батареї перетворився в одну з найактуальніших тем сьогодення. Разом з підвищенням потужності смартфонів зростає і споживання енергії, а наша залежність від гаджетів досягла критичної точки. Тому ми і в постійних пошуках лайфхаків, які б допомогли якомога довше обійтися без тісного контакту телефону з розеткою.

Одним з таких "лайфхаків" є увімкнення авіарежиму. Ймовірно, багато хто й не здогадувався, що він потрібен не тільки під час перебування на борту літака, але і в інших життєвих ситуаціях. Про ці приховані фічі і поговоримо. 

Як працює функція авіарежиму в телефоні

Для більшості користувачів режим польоту – це непримітна опція, яка відключає зв'язок на телефоні під час польоту. Частково це так і є: раніше існувала думка, що електромагнітні хвилі можуть негативно вплинути на обладнання в літаку, тому в телефонах з'явилася функція, що дозволяє відключити зв'язок одним дотиком. 

Відео дня

На щастя, стосувалося це тільки старих мобільників – сучасні мобільні гаджети відповідають всім стандартам безпеки, але при зльоті вас все одно попросять перемикнути смартфон в режим польоту.

При активації авіарежиму, передача даних відключається, і пристрій переходить в автономний режим. Багато хто помилково вважає, що режим польоту і відсутність сигналу мережі – це практично одне і те ж, але це не так. Якщо передача даних включена, але сигналу мережі немає, смартфон все одно буде продовжувати шукати його і споживати заряд. При цьому ви можете користуватися Wi-Fi, Bluetooth і навіть дзвонити, якщо ваш смартфон підтримує VoWiFi.

Крім того, режим польоту дозволяє моментально перезавантажити модуль зв'язку на телефоні. Замість того, щоб не чекати кілька хвилин, поки перезавантажиться телефон, досить включити авіарежим на 10-15 секунд, після чого девайс знову зловить стабільний сигнал. 

Наскільки довше смартфон працює в авіарежимі

Якщо вам потрібно максимально заощадити заряд акумулятора, то функція режиму польоту буде суперкорисною. Вона відключає всі мережеві можливості вашого телефону (Bluetooth, Wi-Fi і GPS), що зменшує споживання заряду батареї і збільшує його час роботи.

У нашому випадку, за чотири години в режимі бездіяльності заряд iPhone 11 з включеним авіарежимом впав на 3%. За цей же час у телефону без включеного режиму польоту батарея розрядилася на 10 відсотків. Таким чином, увімкнення режиму польоту, безумовно, рятує ваш телефон від розряджання акумулятора.

Навіщо ще потрібен авіарежим в телефоні:

  • Щоб швидше зарядити телефон. Оскільки в режимі польоту відключаються всі бездротові сигнали, таким чином знижується енергоспоживання гаджета, тим самим прискорюючи час зарядки. За підрахунками, використання авіарежиму може скоротити час зарядки на 20-30 хвилин.

  • Швидке відновлення зв'язку. Як уже згадувалося, якщо у вас виникли проблеми з мобільним зв'язком, то даний режим зможе допомогти розв'язати і цю проблему, при цьому непотрібно буде повністю перезавантажувати ваш пристрій. Аналогічно можна перезапустити налаштування підключення до інтернету і Wi-Fi.
  • Позбутися реклами в додатках і іграх. Рекламні блоки за замовчуванням вимагають попереднього завантаження з інтернету, тому, очевидно, що в разі відсутності інтернету і мобільного зв'язку вони не будуть відображатися.

Як включити і відключити режим польоту на телефоні

Увімкнення та вимкнення режиму польоту на телефоні залежить від моделі і операційної системи, але загалом, для більшості пристроїв це можна зробити наступним чином:

  • на Android: "Налаштування" → "Мережа та інтернет" → "режим польоту" → перемикніть цю опцію в положення"Увімкнено"
  • на iPhone: проведіть пальцем вниз від верхньої частини екрана → натисніть на іконку літака, щоб включити режим польоту.

Однак, майте на увазі, що при включеному авіарежимі ви також не зможете отримувати вхідні дзвінки, сповіщення або використовувати функції, які вимагають підключення до інтернету.

Скріншот

Раніше УНІАН розповідав, як дізнатися, що пора замінити батарею вашого смартфона. Симптоми швидкої смерті акумулятора – уповільнена робота смартфона, часті підвисання, короткий термін автономної роботи. Але перед заміною батареї краще перевірити її за допомогою спеціального додатка.

Більшість користувачів сьогодні вважає за краще використовувати дротову зарядку і не замислюються про бездротову, попри те, що багато смартфонів підтримують обидва варіанти. Яка різниця між ними – читайте в матеріалі УНІАН.

Вас також можуть зацікавити новини: