Який монітор вибрати для ігор в 2023: експерти склали рейтинг / ua.depositphotos.com

Підбір монітора для комп'ютера – це завжди непросто. А якщо це ігровий – подвійно. Авторитетні експерти з ютуб-каналу Hardware Unboxed поділилися своєю думкою про найкращі ігрові монітори на сьогодні.

Щоб врахувати інтереси геймерів з різним бюджетом, в рейтинг потрапили Монітори Full HD, Quad HD, 4K, Ultra Wide і HDR. Але оскільки, згідно з даними Steam, основна частина ПК-геймерів грає в 1080р та 1440р, ми детально зупинимося на перших двох категоріях.

Full HD

  • У початковому сегменті фахівці виділили AOC 24G2SP. Ця модель найкраща в плані ціни/якості і функціоналу, який вона пропонує. Монітор оснащено IPS-матрицею з 8-бітною глибиною кольору (6 біт + FRC) і кадровою частотою 165 Гц.

  • Для кіберспортсменів порекомендували ZOWIE BenQ XL2566K вартістю $600. За цю ціну ви отримуєте монітор з частотою оновлення до 360 Гц, який розкриє себе в змагальних іграх.
  • Якщо хочеться максимум "кіберспортивності", є також модель ASUS ROG SWIFT Pro PG248QP з частотою оновлення до 540 Гц. Щоправда, коштує вона в районі $1000.

 Quad HD

  • Для більшості порекомендували MSI G274QPF-QD або GIGABYTE M27Q-P. На відміну від всіх конкурентів, за них просять адекватні гроші й пропонують вони при цьому всі потрібні ігрові можливості. В обох моделях встановлено 10-бітні (8 біт + FRC) IPS-матриці з кадровою частотою 160 Гц.
  • Дорожчий монітор для 2К-геймінгу – LG 27GP83-B. Модель характеризується підтримкою всіх необхідних функцій для більш плавного ігрового процесу, підтримкою HDR10, 98% охопленням колірної палітри DCI-P3, а також кадровою частотою 165 Гц.

  • Найкращим ігровим монітором для Quad HD визнали ASUS ROG SWIFT PG27AQDM. Серед головних його плюсів виділили OLED-матрицю, підтримку кадрової частоти 240 Гц, а також якісне калібрування кольорів. Головний мінус – висока ціна (близько $1000).
  • В якості більш доступної альтернативи ASUS ROG SWIFT PG27AQDM назвали AOG AGON Pro AG276QZD. Він теж оснащений OLED-матрицею, але тут трохи менше яскравість. Зате його можна купити дешевше $800.

Раніше фахівці назвали 5 найоптимальніших ігрових зв'язок процесор/відеокарта. Як зазначається, зараз ситуація з доступністю й вартістю CPU та GPU стала помітно краще, тому осінь 2023, мабуть, найкращий час для апгрейда або збірки нового ігрового ПК.

А якщо ви хочете знати, на якому ПК грає більшість геймерів світу, на початку місяця Steam ділився свіжою статистикою по залізу. Виявляється, кожен десятий ПК-геймер вже оснастив свою систему RTX 3060, а колись "народна" карта GTX 1650 вибила з топ-5.

Вас також можуть зацікавити новини: