За атаками на транспортні компанії України і Польщі, найбільш імовірно, стоїть російська розвідка / фото ua.depositphotos.com

У корпорації Microsoft заявили, що за хакерськими атаками на транспортні та логістичні компанії України і Польщі в жовтні 2022 року, ймовірно, стоїть російська розвідка. 

Як пише CNN, у Microsoft вважають, що хакерські атаки скоювала група, яка працює від імені російської військової розвідки ГРУ. Саме вона спричинила відключення електроенергії в деяких регіонах України в 2015 і 2016 роках.

"Це рідкісний публічний приклад ймовірного російського злому, пов'язаного з війною, який завдав шкоди країні-члену НАТО", – йдеться у матеріалі. 

Відео дня

Дослідники Microsoft вважають, що атаки програм-вимагачів, повʼязані з російською розвідкою, свідчать про "підвищений ризик для організацій, які безпосередньо постачають або транспортують гуманітарну або військову допомогу в Україну". 

Російські кібератаки: що відомо

Росія веде активну боротьбу на кіберфронті. Відомо, що хакерські атаки на сайти українських державних установ ведуться з першого дня вторгнення 24 лютого та траплялися і раніше. 

Як стало відомо, група британських експертів у сфері кібербезпеки почала зміцнювати захист сайтів українських держустанов вже через 35 хвилин після початку російського військового вторгнення.

Раніше також повідомлялося, що мобільний телефон Ліз Трасс зламали пов'язані з Кремлем хакери. Це сталося, коли вона обіймала посаду очільниці МЗС Великої Британії. Кіберзлочинцям вдалося отримати доступ до цінних даних. 

Вас також можуть зацікавити новини: