На Тернопільщині обікрали церкву / фото Нацполіція

Правоохоронці затримали злодія, який на Тернопільщині обікрав церкву.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, про злочин у Збаразьке відділення поліції повідомив священик. Він розповів, що в ніч з 14 на 15 вересня в приміщення церкви Казанської ікони Божої Матері, що в селі Малий Кунець Збаразького району, проник невідомий.

Зловмисник потрапив в середину, розбивши вікно. За попередніми даними, він викрав гроші зі скриньки пожертв, а також Євангеліє та церковний реманент. Намагався ще відкрити сейф, проте це йому не вдалося.

Відео дня
Зловмисник потрапив в середину, розбивши вікно / фото Нацполіція

Підозрюваного оперативники затримали на території Рівненської області, де він намагався збути товар на ринку у місті Дубно. Його на момент торгів помітив ветеран органів внутрішніх справ. Пенсіонер знав, що церковну атрибутику можна продавати лише зі спецдокументами. Про підозрюваного він повідомив на лінію "102".

Читайте такожНа Тернопільщині горіла церква, ймовірна причина пожежі – неконтрольоване спалювання сміття

При перевірці з'ясувалося, що продавець – чоловік, який обікрав церкву на Тернопільщині. Він у скоєному зізнався. Зловмисник – житель Кіровоградської області. Йому інкримінують ст. 185 ч.а 3 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).