Фото прес-служби ТОДА

У 2018 році у Тернопільській області облаштували 17 інклюзивно-ресурсних центрів для дітей з особливим потребами.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, з Держбюджету на оснащення таких закладів виділи майже 3 млн грн., у кожен інклюзивно-ресурсний центр було скеровано орієнтовно 160 тис. грн. Також залучали кошти з місцевих бюджетів та меценатів. У кожному районі тепер є місце з комфортними умови для роботи з особливими дітьми.

Сьогодні новостворений Чортківський інклюзивно-ресурсний центр оглянув голова облдержадміністрації Степан Барна.

Відео дня
Фото прес-служби ТОДА

Як зазначила директор Чортківського інклюзивно-ресурсного центру Світлана Хом’як, особливістю закладу є те, що він створений благодійною організацією «Дім милосердя».

«Завдяки підтримці органів влади та греко-католицької церкви з’явився цей унікальний проект. З ініціативи фонду Порошенка виділили кошти на облаштування кабінетів. Придбали матеріально-технічну сучасну базу і все те, що необхідне для діток з особливими освітніми потребами. Облаштовані кабінети дефектолога, реабілітолога, практичного психолога, сенсорний кабінет і великий спортивний зал», – розповіла Хом’як.

Фото прес-служби ТОДА

На сьогоднішній день до центру уже звернулося 48 батьків, які хочуть щоб з їхніми дітьми проводили корекційно-розвиткову індивідуальну та групову роботу.

«Дуже приємно, що про дітей дбає і церква, і держава. Чортківський заклад тим і особливий, що окрім професійної підтримки спеціалістів, діти мають і духовний супровід. Найважливіше, щоб вони відчували комфорт, тепло і були забезпечені якісним навчанням. Атмосфера прекрасна, головне, щоб діти мали можливість тут отримати навики для своєї самореалізації в майбутньому», – сказав під час відвідин закладу Барна.