На Тернопільщині у першому кварталі здадуть 3 гуртожитки для військовослужбовців.

Як повідомив УНІАН офіцер інформаційного агентства Міноборони Василь Лабай, для того, щоб військові змогли заселитися у новенькі будівлі у Теребовлі, з державного бюджету України буде виділено 44,4 млн грн.

Загалом лише у цьому райцентрі планується звести житлові комплекси для близько 500 військовослужбовців-контрактників.

Відео дня

У Теребовлі, де дислокується підрозділ створеної у 2014 році окремої артилерійської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗС України, минулого року уже було введено в експлуатацію один із житлових комплексів для понад 120 військовослужбовців. Планується, що цьогоріч у новобудови оселиться ще більше 370 контрактників.

Як повідомив заступник начальника управління–головний інженер Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління Василь Стеців, для того, аби потреби підрозділу військової частини по житлу були забезпечені у повній мірі, у Теребовлі будується ще 3 гуртожитки покращеного планування.

«Будівлі уже зведено та прокладено мережі електро-, тепло- і водопостачання. Зараз розпочинаються внутрішні оздоблювальні роботи. У підрядної компанії є усі необхідні будівельні матеріали. Роботи тривають. Орієнтуємося, що на кінець першого кварталу цього року у ці приміщення заселяться місцеві артилеристи», – сказав Стеців.