У Тернополі вшанували пам`ять загиблих на Майдані у 2014 році / Пресс-служба ТОГА

У Тернополі вшанували пам’ять загиблих Героїв Євромайдану.

Читайте такожНа Тернопільщині вшанували пам'ять військового журналіста Лабуткіна (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, урочистості з нагоди з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні відбулися на площі Героїв Євромайдану, участь в заході взяли керівництво області, міста, студенти, школярі, представники громадськості.

Відео дня

«Більшість жителів нашого краю пройшли майдани Тернополя, районів, майдан у Києві. Ці люди збиралися, щоб підтримати європейський вибір нашого народу. Ціну заплатило і Тернопілля, адже шість наших хлопців віддали своє життя за те, щоб ми почали любити і цінувати те, що втратили вони. Уся Тернопільщина низько вклоняється родинам наших загиблих, матерям, дружинам, дітям. Небесна Сотня героїв стали першими, хто захистив українську землю від внутрішнього і російського окупанта. Безсмертні душі відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають», – сказав під час виступу голова ТОДА Степан Барна.

Відтак присутні пом’янули героїв Небесної сотні з Тернопільщини: Олександра Капіноса, Тараса Слободяна, Назара Войтовича, Василя Мойсея, Ігора Костенка та Устима Голоднюка.