Переможець Чемпіонату світу з біатлону Дмитро Підручний отримав премію 100 тис. грн. / фото Віктор Мацикур

Тернопільський спортсмен Дмитро Підручний, який нещодавно переміг на Чемпіонаті світу з біатлону, отримав премію 100 тис. грн.

Читайте такожУкраїнець Підручний виграв золото чемпіонату світу з біатлону (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, сертифікат на дану суму як премію від ОДА спортсмену сьогодні перед початком колегії облдержадміністрації вручив голова ТОДА Степан Барна.

Відео дня

Також Підручний отримав відзнаку "Гордість Тернопілля" та сертифікат на 50 тис. грн – загальна сума персональної стипендії, яку він отримає впродовж року.

«Ми гордимося, що в нас такий спортсмен, як Дмитро Підручний. Бо він є прикладом для наших хлопців і дівчат – якими вони мають стати. Ми зараз суттєво збільшуємо вкладення в спорт, бо якщо ми не вкладатиму кошти та зусилля в цю сферу, то нам потім доведеться вкладати кошти в тюрми та лікарні», – сказав під час вручення нагород Барна.

Підручний отримав відзнаку "Гордість Тернопілля" / фото Віктор Мацикурї

Він зазначив, що в області вже збудовано 28 футбольних полів зі штучним покриттям, в 2019-2021 має додати ще 54.

«Ми розраховуємо, що невдовзі не буде жодної ОТГ, жодного містечка, де б не було спортивної інфраструктури. Нові футбольні поля ми будуємо на умовах співфінансування. При цьому я не розумію тих громад, які виділяють на спорт мізерні кошти. Зокрема, Колиндяни заклали на спортивні заходи на весь рік 3,6 тис. грн, Коропець – 2 тис. грн. Так не годиться. Адже попри те, що ми збільшуємо фінансування спорту, без спів фінансування з місцевих бюджетів – не обійтися», – підкреслив Барна.