Туристам радять не купувати шоколад в магазинах duty free / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Багато людей вірять, що магазини duty free в аеропортах є відмінним місцем для вигідних покупок. Однак насправді це один з найбільших міфів для мандрівників.

Які речі ніколи не слід купувати в аеропортах і як знайти найкращі пропозиції перед польотом, розповіла в своєму блозі для Sun Online Travel досвідчена стюардеса.

За її словами, найпопулярнішим товаром, який насправді абсолютно невигідно купувати в магазинах безмитної торгівлі в аеропортах, є шоколад.

Відео дня

"І найжахливіше, що це навіть не хороший шоколад, а пересічна річ, яку можна знайти в магазинах усюди. Він часто буває в плитках нового розміру або величезних упаковках, які коштують шалених грошей. Це така помилкова економія, і я не розумію, чому ніхто досі цього не зрозумів", – пояснила вона.

Також, за її словами, в аеропортах навряд чи вдасться купити за вигідними цінами парфуми і сувеніри. 

"Я думаю, що проблема полягає в тому, що рейси насправді все ще трапляються досить рідко, і більшість людей літають, можливо, лише один-два рази на рік. Тому, коли вони опиняються в аеропорту, передчуття свята бере над ними верх і вони навіть не думають перевіряти", – ділиться думками автор блогу.

При цьому вона пояснює, що в наші дні порівнювати ціни дуже легко: у всіх є телефони, і можна просто подивитися їх в Інтернеті.

Водночас стюардеса відзначає, що іноді в магазинах duty free все ж трапляються вигідні пропозиції, просто потрібно знати, де шукати, а потім не поспішати здійснювати покупку.

"Незважаючи на те, що парфумовані води та парфуми зазвичай коштують приблизно таку ж ціну, як і в Інтернеті та в магазинах, вони, як правило, є найкращим варіантом за вигідною ціною. Однак це не ті речі, які знаходяться в центрі магазину безмитної торгівлі, й не ті речі, зразки яких пропонує вам гламурний продавець. Вам потрібно переглядати полиці, поки не знайдете розділи зі знижками або розпродажами. Вони не завжди існують, але вони є в багатьох аеропортах, часто заховані на невеликій полиці, яка не відразу помітна", – пояснила автор блогу.

І навіть тоді вона радить спочатку порівняти їхню вартість із цінами в інших місцях, лише щоб переконатися, що ви не переплачуєте.

"Єдиний предмет, який, на мою думку, варто купити в аеропорту, – це місцева випивка, якщо ви хочете привезти що-небудь назад в якості подарунка або сувеніра. На мою думку, найкращими місцями для цього є Південна Африка та Південна Америка, де ви можете придбати місцеві напої за чудовими цінами в аеропорту, тобто вам не доведеться купувати їх, а потім носити з собою до кінця відпустки", – ділиться досвідом стюардеса.

Разом з тим, вона радить бути уважними з цінами на алкоголь, особливо в таких аеропортах як Дубай або Сінгапур, тому що ціни там часто захмарні.

При цьому автор блоку вважає, що багато мандрівників здійснюють покупки в аеропортах тільки щоб купити там щось, хоча насправді ці речі їм взагалі не потрібні.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам розповіли, чому слід уникати покупок в аеропорту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.