Деякі популярні лайфхаки для економії грошей аід час подорожей насправді не працюють / Колаж УНІАН, фото УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Соціальні мережі переповнені людьми, які вихваляють свої туристичні лайфхаки для економії під час подорожей, однак не всі такі поради є корисними.

Як пише The Sun, Майкл Корріган, засновник і генеральний директор туристичного онлайн-магазину Trtl Travel, проаналізував кілька найпопулярніших лайфхаків і розповів, які з них працюють, а які ні.

1. Режим інкогніто для дешевших рейсів

Одним з лайфхаків, які він випробував, було використання режиму анонімного перегляду у веб-переглядачі пошукової системи для отримання дешевших рейсів. Він спробував цей лайфхак на популярних сайтах бронювання авіаквитків, таких як Ryanair і EasyJet, але отримав однакові ціни.

Відео дня

"Очищення файлів cookie не впливає на ціну. На ціну впливають інші змінні, як-от час бронювання, пункт призначення та маршрут польоту. Цілком можливо, що це працює на якихось конкретних сайтах порівняння, але це не є надійним способом отримати дешевші рейси", - зазначив Корріган.

2. Деякі мандрівники стверджують, що бронювання місця біля проходу та біля вікна залишить середнє місце порожнім

За їх словами, якщо забронювати місце в проході та місце біля вікна у тримісному ряду, середнє місце залишиться порожнім. Але експерт знову ж таки не впевнений, що цей лайфхак насправді працює.

На повністю завантажених рейсах цей лайфхак точно не має сенсу, оскільки персонал просто направлятиме пасажирів із незайнятими місцями на місце між вами та вашим партнером

Що стосується менш завантажених рейсів, то, за словами Коррігана, багато туристичних постачальників не дозволяють вам бронювати такі місця: їхні платформи онлайн-бронювання це обмежують.

3. Якщо гарно одягнутися для польоту, ви отримаєте безкоштовне підвищення місця до бізнес-класу

Але експерт не думає, що причина апгрейду місця буде такою простою

 "Цей лайфхак припускає, що персонал авіакомпанії не має чіткої політики, якої слід дотримуватися, пропонуючи апгрейд", - зазначає він. - "Крім того, апгрейд відбувається лише в тих рідкісних випадках, коли рейс переповнений. Якщо це колись спрацювало, я майже впевнений, що це не було пов’язано з одягом".

4. Бронювання житла на Airbnb дешевше через господаря

Деякі користувачі соціальних мереж стверджували, що заплатили менше за житло на Airbnb, звернувшись безпосередньо до господаря

Однак у цьому трюку є кілька підводних каменів, зокрема суворі правила Airbnb, які ускладнюють отримання контактного номера господаря. Крім того, ви не матимете правового захисту, якщо щось піде не так, наприклад,  подвійне бронювання або навіть шахрайство.

5. Відправка номерів рейсів у повідомленнях

Хоча існує багато туристичних лайфхаків, які не виправдовують ажіотажу, є деякі, які дійсно працюють. Одним із них є надсилання номера вашого рейсу в текстовому повідомленні, щоб друзі та родина могли легко отримати доступ до інформації про ваш рейс.

"Якщо ви утримуєте номер і клацаєте "Попередній перегляд рейсу", ви можете бачити все, починаючи з номера терміналу, виходу на посадку, поточного статусу рейсу, час відправлення та час прибуття", - зазначає експерт. Водночас, за його словами, цей лайфхак працює не на всіх авіакомпаніях.

6. Телефонуйте в готель для уточнення дешевшої пропозиції

Туристи, які телефонують до готелів, щоб забронювати номер, можуть отримати житло набагато дешевше. Це пояснюється тим, що готелі радше надають номери за нижчими цінами, ніж бачать, як клієнти бронюють номери через сайти порівняння готелів.

Як додав експерт, хоча важко довести, що це працює постійно, але він підтвержив роботу лайфхака на кількох готелях і мав економію до 25% на стандартному двомісному номері

Раніше стюардеса розкрила лайфхак, як безкоштовно отримати місце у бізнес-класі літака. За її словами, потрібно бронювати місце в задній частині літака, оскільки на рейсах, які не заповнені, зазвичай доводиться переміщувати пасажирів для рівноваги та балансу.

Також пасажири можуть отримати безкоштовне підвищення класу, добровільно залишивши рейс із надмірним числом пасажирів.

Вас також можуть зацікавити новини: