Туристам розповіли, як найкраще харчуватися на відпочинку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато туристів під час відпочинку в іншій країні намагаються максимально зануритися в місцеву кухню, проте далеко не завжди їм вдається правильно вибрати, де харчуватися і як при цьому не розоритися.

Авторка The Times Блоссом Грін, яка пише про їжу і туризм, дала туристам кілька золотих порад, як правильно харчуватися в подорожах, щоб отримати максимум приємних вражень, ґрунтуючись на особистому досвіді гастро-подорожей.

1. Відвідуйте ринки. "Занурення в гастрономічну сцену країни – це ворота в її культуру. У свій перший день будь-де я мчуся на місцевий ринок. Розглядайте ринок як базовий курс з унікальних і, можливо, незнайомих продуктів, які з'являться в регіональних меню, – і можливість спитати обізнаних місцевих жителів, де вони їдять", – зазначила Блоссом.

Відео дня

2. Закладайте основу. "Завжди добре мати неясний план того, де (і що) ви хотіли б поїсти. Я заздалегідь розвідую і відмічаю точки на офлайн-карті Google – так я завжди знатиму, що в мене є надійні варіанти під рукою, коли зголоднію. Читання перед поїздкою також означає, що ви можете забронювати столик заздалегідь, якщо це необхідно, і з'ясувати, чи зможе ресторан задовольнити будь-які дієтичні вимоги", – пояснила авторка, також акцентуючи увагу на тому, що варто заздалегідь перевіряти години роботи ресторанів у різних країнах.

3. Вивчайте соцмережі. Експертка закликає туристів не зациклюватися на рекомендаціях таких сайтів, як Tripadvisor. Натомість вона радить досліджувати соцмережі: дивитися за хештегом, куди прямують гурмани, перейти на сторінки окремих ресторанів, вивчайте, де харчуються місцеві шеф-кухарі тощо. Також вона радить не ігнорувати гастрономічні тури.

4. Ставте під сумнів автентичність. "Давайте будемо реалістами: ресторани, які дійсно автентичні, не потребують реклами цього факту. Якщо тільки хтось із тих, хто там живе, не скаже вам, що це справжнє місце, не піддавайтеся рекламі. Краще шукайте довговічність. На конкурентному ринку будь-яке місце, яке існує понад 20 років, зазвичай робить щось правильно", – каже Блоссом.

5. Не виключайте готельні ресторани. Хоча далеко не завжди ресторани при готелях пропонують хорошу їжу, іноді вони здатні виручити після довгої дороги, коли вже немає сил кудись іти. Крім того, останнім часом з'являється все більше готелів-ресторанів, хоча це задоволення не з дешевих.

6. Використовуйте свій час по максимуму. "Одним із моїх найбільших розчарувань стала чотиригодинна дегустація під час великодньої поїздки до Барселони. Ресторан називався Moments, але він відчувався як роки. Їжа була чудовою, але після третьої страви я зрозуміла, що мої шанси потрапити до музею Пікассо до закриття зменшуються з кожним укусом. Якщо ви не подорожуєте спеціально заради такого досвіду, не купуйте меню з багатьох страв – багато закладів високої кухні пропонують скорочені обідні меню або навіть страви по меню", – розповіла експертка.

7. Не зациклюйтеся на місцевій їжі. "Дві мої найкращі піци були за межами Італії. Одна посеред пустелі в Pizzeria Bianco в Аризоні, ще одна посеред океану в Soneva Fushi на Мальдівах. Перша вартувала довгої черги (приходьте раніше!) через хрустку основу, домашній сир і салямі... Другу доставили на нашу віллу і ми з'їли її в халатах, поки зовні вирував тропічний шторм", – поділилася враженнями Блоссом.

8. Спілкуйтеся з барменами. "Міксологи все більше уваги приділяють місцевим інгредієнтам і покращують свої закуски в барах; результати можуть дати чудовий погляд на ширший кулінарний образ місця призначення. Плюс, бармени люблять поговорити – розпитайте їх, де вони вечеряють після зміни", – порадила блогерка.

9. Будьте уважні з вуличною їжею. "Ми всі чули історії про те, як люди псували собі відпустку через харчове отруєння після вживання вуличної їжі. Легко списати такі нещастя на погану гігієну, і, звісно, іноді це так, але це також пов'язано з різноманітними мікробами, поширеними в різних країнах, до яких наші тіла просто не звикли", – зазначила Блоссом, водночас додавши, що в неї особисто за роки подорожей не було проблем із вуличною їжею. При цьому вона закликала туристів стежити за гігієною, не пити воду з-під крана, якщо не впевнені в її якості, а також стежити за тим, де харчуються місцеві жителі.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт Global Work and Travel Джессі Чемберс розповіла, від якої їжі краще відмовитися на курортах all inclusive.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.