Данія, Нідерланди та Німеччина – найкращі країни для цифрових кочівників / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Данія, що вважається однією з найбільш благополучних і дорогих країн Європи, визнана найкращим напрямком у світі для цифрових кочівників.

Про це свідчать результати свіжого дослідження Global Remote Work Index від NordLayer.

Примітно, що в топ-10 виявилися переважно країни Західної та Північної Європи з досить високим рівнем життя, де ціни на житло, транспорт, харчування в закладах та інші послуги – досить високі. 

Відео дня

Винятком є хіба що Португалія, яка, займаючи 6-е місце в цілому і 56-е місце за вартістю життя, пропонує цифровим кочівником найкраще співвідношення ціни і якості серед країн в топ-10, відзначають автори дослідження.

В цілому, більшу частину верхньої половини рейтингу складають європейські країни, за винятком Чорногорії (74-е місце) і Боснії і Герцеговини (83-е місце).

При цьому першою неєвропейською країною в рейтингу стала Канада (14-е місце), за нею йдуть США (16-е місце) і Південна Корея (17-е місце). А ось популярний серед віддалених працівників Таїланд опинився аж на 49-му місці.

Водночас автори рейтингу підкреслюють, що одним з ключових визначальних факторів при його складанні стало співвідношення між рівнем кібербезпеки і соціальної безпеки.

Топ-10 країн Європи для цифрових кочівників 2023

1. Данія.

2. Нідерланди.

3. Німеччина.

4. Іспанія.

5. Швеція.

6. Португалія.

7. Естонія.

8. Литва.

9. Ірландія.

10. Словаччина.

Як повідомляв УНІАН, раніше популярний міжнародний туристичний портал Lonely Planet представив щорічний список з 50 локацій по всьому світу, які варто відвідати в 2024 році.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.