Фестиваль триватиме до 25 грудня / фото restmap.com.ua

У центрі Одеси сьогодні стартував третій міжнародний фестиваль світла Odessa Light Fest.

Як передає кореспондент УНІАН, ввечері 23 грудня на Думській площі, біля будівлі мерії урочисто відкрився фестиваль світлового мистецтва. На церемонію зібралися сотні одеситів і гостей міста.

Читайте такожУ Львові сьогодні відновили роботу всі різдвяні ярмарки

Відкрився фестиваль мультимедійною шоу-виставою «Диригент світла», в якому «роль» диригента відведено гігантській світловій маріонетці. Фестиваль, який триватиме до 25 грудня включно, представить мультимедійне шоу, конкурс відеопроекцій 3D Video Art і світлові інсталяції.

Як відзначили в прес-службі мерії, до творчого процесу фестивалю приєдналися художники з України, Франції, Бразилії, Іспанії, Білорусі, Італії та інших країн. «Візуальні майстри створять барвисте дійство, головним героєм якого є світло», - повідомили в прес-службі.

В рамках фестивалю 24 грудня пройде міжнародний конкурс VJ і відеопроекцій 3D Video Art на тему «Наука як диво». У вівторок, 25 грудня, відбудеться ретроспективний показ кращих конкурсних робіт, представлених на фестивалях минулих років. Біля Одеського національного академічного театру опери та балету глядачі покажуть світлову інсталяцію «Алхімія». Атмосферу свята також підтримають світлові інсталяції, які запалюватимуться щодня з 18.00 до 22.30.

«Фінальним акордом стане батл художників по світлу, які створять світлове шоу під різні інтерпретації та аранжування відомої в усьому світі різдвяної колядки «Щедрик» Леонтовича. Початок - 25 грудня о 21.00», - відзначили в мерії.