В Ісландії особлива ієрархія: на першому місці природа \ www.samiko.ru

Ісландія - країна, де можна проїхати сотню кілометрів і не зустріти жодної душі. Зате можна зустріти тисячі благодушних кучерявих овець, які бредуть куди їм заманеться.

Читайте такожЗМІ опублікували рейтинг улюблених фільмів туристів

Про це йдеться в матеріалі журналістки "Нового времени" Ілони Громлюк. "В Ісландії особлива ієрархія: на першому місці природа, потім - вівці, а потім, нарешті, люди", - зазначає оглядач. Про те, що природа на першому місці, говорить той факт, що деякі гірські вершини заборонені для відвідування: необережна нога туриста може нашкодити природі.

Відео дня

"Ісландія піклується про тебе. Посеред пустелі, гірських долин з видом на море або засніжені вершини обов'язково буде стояти обідній стіл зі стільцями для втомлених і голодних мандрівників. Серед полів вулканічної лави - акуратні туалети. А в геотермальних джерелах, розкиданих природою по всій країні, можна поніжитися безкоштовно. І кругом тиша - в цій державі немає навіть залізничних колій", - пише журналістка.

Оглядач зазначає, що Ісландія вкрай дбайливо ставиться до своїх пам'яток. "Не забирай нічого, крім фото. Не залишай нічого, крім слідів, свідчить табличка при вході на масив, унікальний ландшафт якого сформували потоки лави вулкану Аскья в 1961 році. Хоча якщо б кожен турист, який його відвідав, залишав там монети, "щоб повернутися", і забирав додому по камінчику, все виглядало б інакше", - констатує журналістка.

Повну версію матеріалу читайте в новому випуску журналу "Новое время" від 27 грудня 2018 року.