Компанія вибачилася перед пасажирами, які вже купили квитки на рейси, але не зможуть ним скористатися \ commons.wikimedia.org

Німецька авіакомпанія Germania і її дочірні компанії з технічного обслуговування Germania Gmz Brandenburg і Germania Flugdienste оголосили про банкрутство в суді Берліна.

Читайте такожВ Європі назвали найбільшого авіаперевізника

Компанія припинила польоти з вівторка, 5 лютого, передає "Німецька хвиля". Генеральний директор Germania Карстен Бальке подякував усім співробітникам компанії за роботу і вибачився перед пасажирами, які вже купили квиток на рейс компанії, але не зможуть ним скористатися.

Відео дня

Авіаперевізник пояснює потребу у ліквідності тим, що влітку минулого року різко підвищилися ціни на гас, одночасно з цим знизився курс євро до долара, крім того були серйозні затримки в надходженні літаків, а парку потрібно виключно багато технічних послуг.

Авіакомпанії не вистачає 15 млн євро, через фінансові проблеми у січні вона не змогла виплатити зарплату 1,1 тис. своїх співробітників. Усього в компанії 37 літаків, вона виконувала рейси з Дюссельдорфа і Мюнстера. На тлі відходу з ринку Air Berlin в минулому році Germania збільшила кількість рейсів майже на 40%, а також планувала будівництво нового головного офісу в районі нового аеропорту "Берлін-Бранденбург".