Поїзд «чотирьох столиць» продовжать до Таллінна / фото facebook.com/Kravtsov.Evg

Пасажирський поїзд Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига може бути продовжений до Таллінна вже влітку 2019 року.

Читайте такожВ «Укрзалізниці» заявили, що вартість квитків на поїзди треба підняти вдвічі

Про це заявили в державній компанії Eesti Raudtee, пише ERR.

Відео дня

"Представники Естонської залізниці минулого тижня зустрілися з українськими колегами і отримали огляд результатів проекту поїзда. Українська сторона готова продовжити поїзд до Таллінна. Наша компанія також почала роботу щодо з'ясування місцевого інтересу до проекту", - повідомила завідуюча відділом комунікації Eesti Raudtee Моніка Ліллес.

За її словами, Eesti Raudtee хоче залучити до обговорення можливих зупинок і графіку руху місцеві самоврядування Південної Естонії.

"Також необхідно обговорити графік руху та інші питання з представниками залізниць країн, через які проходить поїзд", - додала Ліллер.

"Якщо цей проект виправдовує себе з точки зору всіх сторін, то, за попередніми даними, поїзд може бути продовжений до Таллінна вже на початку літа", - зазначила Ліллес.

"Раніше естонська сторона, розглядаючи свою участь у проекті, взяла час на аналіз економічної складової проекту, зокрема його рентабельності. Зі свого боку можемо зазначити, що за період курсування поїзд вже перевіз близько 5000 пасажирів, а його середня заповнюваність становить майже 60%, що наочно демонструє привабливість нового проекту", - прокоментував голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

За його словами, для продовження маршруту поїзда до Таллінна є всі технічні можливості.

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня 2018 року "Укрзалізниця" почала продаж квитків на поїзд "чотирьох столиць" Київ - Рига, який курсує через Мінськ та Вільнюс. Заповненість першого рейсу становила 55%. З 30 січня цього року замість одного разу на тиждень поїзд обслуговує маршрут раз в чотири дні.