Одесит проїхав 8 тисяч кілометрів Південною та Центральною Америкою на велосипеді / скріншот відео ТСН

Одесит Руслан Верін планує подолати на велосипеді 11 тисяч кілометрів, подорожуючи Південною та Центральною Америкою. Незмінним супутником чоловіка у мандрівці є синьо-жовтий прапор.

Під час подорожі розповідає місцевим жителям про Україну і уже здолав більшу частину шляху, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожБританець пошив собі пальто-валізу, щоб не платити за багаж у літаку (відео)

Він довів що проїхати велосипедом реально всюди. Це вже четверта його подорож. За плечима одесита Руслана Веріна Африка, Азія та Північна Америка, а це 46 тисяч кілометрів надважкого шляху. Нині чоловік мандрує п'ятнадцятьма країнами Центральної та Південної Америки. З Одеси до Бразилії вилетів ще у жовтні минулого року. Просто в тамтешньому аеропорту сів на двоколісний. І нині долає небезпечні шляхи Колумбії.

"97 кілометрів проїхав без води. Як мене вистачило, я не знаю", - говорить Руслан у своєму відеощоденнику.

Йому 33 роки, і він не професійний велосипедист. Звичайний підприємець. Як подорожує - розповідає у власному відеоблозі. Спека в 40 градусів, тропічні дощі та небезпечні тварини на шляху. Ночувати доводиться  в наметі, їсти те, що росте уздовж дороги.

Всюди на велосипеді одесита майорить синьо-жовтим. Тутешнім жителям, які охоче запрошують мандрівника у гості, він багато розповідає про Україну.

Не обійшлося і без невдалих пригод — в Панамі на Руслана напали грабіжники, він втратив документи та телефон, але з маршруту не зійшов.

"Ось і останні кілометри до кордону з Коста-Рікою. Все, дуже швидко пройшов кордон, дуже легко, поставили штамп без зайвих питань. 90 днів можу тут перебувати", - каже Верін.

Він вже подолав вісім тисяч кілометрів. Лишилось ще три тисячі. На це, розрахував Руслан, в нього піде два місяці. Фінішувати він планує у Бразилії. Звідти полетить додому, в Одесу.

Як повідомляв УНІАН, Костянтин Симоненко став першим українцем, який побував у всіх країнах світу.