Туристи застрягли в аеропорту Делі / фото: facebook/Шабловський Володимир

Українцям, які застрягли в аеропорту Делі через загострення відносин між Пакистаном та Індією, пообіцяли надати літак вже в п'ятницю, 1 березня.

Про це повідомляє Консульська служба МЗС на своїй сторінці в Twitter.

Читайте такожЧерез закриття повітряного простору з Індії не можуть вилетіти щонайменше 12 українців - МЗС

Відео дня

Відзначається, що громадян України розмістили у готелях.

«Громадяни України, які не змогли сьогодні вилетіти з Делі, розміщені в готелях. Виліт запланований на 01.03.19», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, рішення Пакистану закрити повітряний простір на тлі зростання напруженості з сусідньою Індією позначилося на численних туристах, що застрягли в аеропортах азіатських міст після того, як авіакомпанії були змушені скасувати рейси.

Нагадаємо, Пакистан закрив свій повітряний простір 27 лютого після заяв Ісламабада й Делі про збиття винищувачів одне одного. У свою чергу Індія закрила деякі аеропорти.

Це сталося через день після того, як 26 лютого, за повідомленням влади Індії, індійські літаки атакували на території Пакистану тренувальні центри бойовиків, пов’язаних із нападом на індійські сили в Кашмірі і загибеллю понад 40 індійських поліцейських. Цей авіаудар був першим після війни між двома країнами 1971 року.