На сьогодні з Делі планувалося три рейси до Києва з пересадкою в Астані / фото: facebook/Шабловський Володимир

Через загострення відносин між Пакистаном та Індією в аеропорту Делі застрягли десятки українців.

Про це повідомив один із пасажирів Володимир Шабловський у Facebook.

Читайте такожЧи є загострення конфлікту між Індією і Пакистаном прелюдією до ядерної війни

Відео дня

«Коротко суть питання - застрягли у міжнародному аеропорту ім. Ганді у Делі. У звязку з загостренням ситуації в конфлікті між Індією та Пакістаном, скасували усі рейси компанії, з квитками якої ми планували летіти - Air Astana», - написав він.

За його словами, на сьогодні планувалося три рейси до Києва з пересадкою в Астані.

«Коли ми підійшли до стійки реєстрації, була відповідь - соррі, форсмажор, покиньте приміщення. І деякі люди, мабуть, не розуміючи, що відбувається, залишилися за дверима. Дійсно, без квитків їх не впустили до аеропорту. Ця немаленька авіакомпанія з початку повністю відмовилася від пасажирів цих рейсів. Піднялася хвиля обурення і протесту», - зазначив він.

Пасажири зв’язались з консульством України в Делі. Але у відповідь консульство лише «написало листа до авіакомпанії Air Astana про глибоку стурбованість». На прохання приїхати до аеропорту дипломати відмовилися.

«На даний момент нам видали квітки на 5 березня. Біля стійки реєстрації Air Astana залишається декілька десятків громадян України, в тому числі з дітьми, які не розуміють, що їм робити. У багатьох банально нема грошей, є діти. Де і як жити ці п'ять діб, багатьом не зрозуміло. Окрім копії листа про стурбованість від консульства України, нема нічого», - підсумував Шабловський.

У свою чергу авіакомпанія «Ейр Астана» прокоментувала ситуацію наступним чином:

«Авіакомпанія« Ейр Астана »повідомляє, що згідно з інформацією від управління цивільної авіації Пакистану, повітряний простір країни залишається закритим до 4 березня 2019 року.

З метою вирішення цієї ситуації, «Ейр Астаною» досягнуті угоди для виконання польотів в/з Індії альтернативним маршрутом, з посадкою для дозаправлення в королівстві Оман. Альтернативний маршрут діятиме з 2 по 5 березня. Тривалість польоту становитиме 9 годині 15 хвилин у напрямку Алмати-Делі і 9 годин 25 хвилин у напрямку Делі-Алмати. Перший рейс КС907 Алмати-Делі вилетів сьогодні, 2 березня, о 9:30 ранку. Статус подальших рейсів доступний на сайті www.airastana.com або в сall centre компанії за номером +77272444477

Пасажирам, які чекають на вильоту з Делі, рекомендується звернутися до call center авіакомпанії для перебронювання квитків»

Як повідомляв УНІАН, рішення Пакистану закрити повітряний простір на тлі зростання напруженості з сусідньою Індією позначилося на численних туристах, що застрягли в аеропортах азійських міст після того, як авіакомпанії були змушені скасувати рейси.

Нагадаємо, Пакистан закрив свій повітряний простір 27 лютого після заяв Ісламабада й Делі про збиття винищувачів одне одного. У свою чергу Індія закрила декі аеропорти.

Це сталося через день після того, як 26 лютого, за повідомленням влади Індії, індійські літаки атакували на території Пакистану тренувальні центри бойовиків, пов’язаних із нападом на індійські сили в Кашмірі і загибеллю понад 40 індійських поліцейських.

Цей авіаудар був першим після війни між двома країнами 1971 року.