«Медовий місяць» пари присвячений вивченню маловідомих місць міста \ УНІАН

Туристи в Амстердамі тепер можуть на день «одружитися» з місцевим жителем у рамках ініціативи, спрямованої на боротьбу з негативними наслідками надмірного туризму.

Читайте такожВлада Нідерландів планує припинити просування туризму

Число відвідувачів Амстердама, за прогнозами, зросте до 29 млн протягом наступного десятиліття. В даний час місто відвідують 19 млн людей на рік, передає Навколо світу. Населення столиці Нідерландів - всього мільйон осіб. На початку травня місто оголосило, що припинить активно розвивати туризм, оскільки кількість відвідувачів стала надмірною.

Відео дня

Ініціатива під назвою Untourist Amsterdam була створена для того, щоб дати зростаючому числу відвідувачів можливість внести свій позитивний вклад у розвиток міста. Співзасновник Сабіна Лінц пояснила, що група проводить низку заходів, спрямованих на перетворення споживачів в корисних для Амстердама людей.

Одним з таких заходів є проект «Marry An Amsterdammer» («Весілля з амстердамцем»), в рамках якого місцевий житель і турист грають «весільну церемонію», з обручками, обітницями та належним одягом. Церемонія триває близько 35 хвилин, а «медовий місяць» присвячений вивченню маловідомих місць міста. Незважаючи на те, що шлюб є символічним, у відвідувача з'являється шанс подружитися з місцевим жителем і дізнатися про місто його очима.

Інші цікаві ініціативи Untourist Amsterdam для відвідувачів міста включають "weed dating" – побачення з місцевим, під час якого пара займається прополкою бур'янів на міський фермі, або прогулянкою у парку з літньою людиною.

Рух «Marry An Amsterdammer» стартує на наступному тижні, на який намічені перші «весілля».