Сервіс пошуку авіаквитків і готелів Skyscanner склав рейтинг найбільш фотографованих місць у світі. Для цього експерти сервісу опитали тисячу мандрівників.

На першому місці опинився головний символ Франції і Парижу – Ейфелева вежа. 18% туристів назвали цю пам'ятку маст-хевом в Instagram мандрівника. Друге місце посіла Каппадокія – скеляста місцевість у Туреччині (15% опитаних). Тут проходить один із найвідоміших фестивалів повітряних куль у світі.

Читайте такожМоре без віз: топ-6 морських курортів Європи (відео)

На третій позиції розмістився римський Колізей. 13% туристів вважають амфітеатр Стародавнього Риму популярним місцем для фото. Четверту сходинку, як не дивно, посіла Красна площа, 12% респондентів віддали їй перевагу.

На п'ятому місці опинилася найяскравіша площа Нью-Йорку – Таймс-Сквер. На шостому –  химерний Парк Гуель у Барселоні, збудований архітектором Гауді. На сьомій позиції мандрівники розмістили найвищу будівлю світу Бурдж-Халіфу у Дубаї.

Далі у рейтингу – мальовнича бухта Халонг на північному сході В'єтнаму. Дев’ятим у списку місць, які найбільше фотографують, став Тауерський міст у Лондоні. Замикає десятку найфотогенічніших пік Вікторія – найвища точка острова Гонконг. Неабияку популярність цього місця визнали 4% туристів.