Україна розширює мережу візових центрів за кордоном / фото: prompolit.info

Україна відкриє 18 нових візових центрів у 16 країнах світу для іноземців.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожТуристичний Київ показали очима кумедного коргі (відео)

Відео дня

Зокрема, зовнішньополітичне відомство продовжує реалізацію комплексу заходів для підвищення рівня консульського обслуговування іноземців, які бажають відвідати Україну - триває розширення мережі візових центрів, яка з серпня 2019 року охоплюватиме 74 міста.

Так, на додаток до існуючих 56 візових центрів відкриваються 18 нових центрів у 16 країнах світу. Йдеться про міста Сідней (Австралія), Кабул (Афганістан), Мінськ (Білорусь), Лондон (Сполучене Королівство), Александрія (Єгипет), Тель-Авів (Ізраїль), Ахмедабад, Хайдарабад, Чандігар (Індія), Доха (Катар), Мехіко (Мексика), Гаага (Нідерланди), Веллінгтон (Нова Зеландія), Мускат (Оман), Рамалла (Палестина), Бангкок (Таїланд), Анталія (Туреччина) та Париж (Франція).

"Іноземці, які проживають у країнах розташування центрів, зможуть подати документи для оформлення українських віз у зручному форматі та, за бажанням, отримати низку додаткових послуг (виготовлення фотокарток, переклад та копіювання документів, оформлення полісів медичного страхування, кур’єрські послуги, СМС-інформування, обслуговування у залах підвищеного комфорту тощо)", - заявили в МЗС.

"На центри покладається технічний супровід візових досьє та надання сприяння заявникам, а безпосереднє прийняття рішень про оформлення/відмову в оформленні віз здійснюватимуть, як і раніше, консули України у відповідних закордонних дипломатичних установах", - додали у відомстві.

Також сказано, що втілення цього проекту стало можливим завдяки успішному співробітництву МЗС та світового лідера у галузі зовнішнього постачання послуг - компанії «VFS Global».

Крім того, МЗС продовжує модернізацію існуючих візових процедур відповідно до світових стандартів та відкриває Україну світові.