У Коростені відбудеться масштабний фестиваль дерунів / фото УНИАН

"Укрзалізниця" продовжила на один день маршрут поїзда № 896 "Шостка - Київ-Волинський" до Коростеня, де 14 вересня відбудеться ХІ Міжнародний фестиваль дерунів.

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

Читайте такожНа Житомирщині встановили національний рекорд з приготування деруна вагою 180 кг (фото, відео)

Відео дня

"Поїзд № 896 відправиться з Шостки 14 вересня о 01:48 і прибуде в Коростень о 10:25. У зворотному напрямку поїзд № 898 відправиться з Коростеня о 16:55 і прибуде на станцію "Київ-Пасажирський" о 19:39 ", - йдеться в повідомленні.

Поїзд курсуватиме з зупинками на станціях "Київ-Волинський", "Святошин", "Буча", "Клавдієве", "Бородянка" та інших.

Як зазначають організатори, фестиваль стартує опівдні святковою ходою на центральній вулиці міста, після чого в центральному парку пройде урочисте відкриття свята з підняттям прапора та виконанням гімну фестивалю.

Під час заходу коростенські господині та представники сусідніх районів Житомирщини, кухарі з різних регіонів та інших країн продемонструють своє мистецтво приготування дерунів чи близьких до них страв з картоплі, а дегустатори та відвідувачі фестивалю визначать найкращі страви.

"Бажаючі зможуть проголосувати за найсмачніший дерун, який їм сподобається найбільше. В меню фестивалю: поліські страви; деруни українські, заморські і з викрутасами; майстер-клас з приготування дерунів від коростенського мера; дегустації інших страв і напоїв", - повідомили організатори заходу.