МАУ продовжує переглядати маршрутну сітку / Ілюстрація REUTERS

Найбільший в Україні авіаперевізник, авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) з 14 січня 2020 року в рамках оголошеної раніше оптимізації припинить виконувати власні регулярні рейси між Києвом і Краковом (Польща).

Читайте такожНові правила провезення ручної поклажі МАУ: що забороняється взяти безкоштовно на борт з 15 січня

Про це повідомляє прес-служба авіакомпанії.

Відео дня

Крім того, відбудуться зміни в розкладі рейсів, що з'єднують Київ і Бангкок (Таїланд) – з 16 листопада частотність польотів за маршрутом буде знижено до трьох щотижневих рейсів. Більш того, починаючи з 29 березня 2020 року і на весь період літньої навігації IATA 2020, повітряне сполучення між столицями України і Таїланду буде призупинено.

У авіакомпанії наголошують, що пасажирам, яких торкнуться зміни в розкладі рейсів МАУ, буде запропонований альтернативний маршрут за наявності такої можливості або повернення вартості квитка (чи його невикористаної частини), якщо зміна маршруту є неможливою або пасажир відмовляється від запропонованого альтернативного рейсу.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, наприкінці жовтня 2019 року авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» оголосила про початок масштабної оптимізації польотів у східному і західному напрямках з метою повернути бізнес в зону беззбитковості. В результаті було скасовано рейси за деякими напрямками, в тому числі Пекін (Китай), Амман (Йорданія), Мінськ (Білорусь) та Рига (Латвія). При цьому за деякими маршрутами також було скорочено кількість рейсів, а за деякими – навпаки збільшено.

В МАУ пояснюють, що до таких заходів вдалися з урахуванням коливань попиту, транзитних потоків, прогнозів розвитку економіки України і ситуації з необхідністю обльоту території Російської Федерації.