Відбулася деформація шпангоутів силового набору літака / фото dumskaya.net

Авіакомпанія Turkish Airlines, літак якої постраждав 21 листопада при посадці в одеському аеропорту, скасувала всі рейси в Одесу до 1 грудня.

Про це повідомляє "Думская" із посиланням на джерело в Державіаслужбі України.

Інформація на табло аеропорту Одеси підтверджує, що всі сьогоднішні й завтрашні рейси Turkish Airlines скасовано.

Відео дня

Що стосується самого Boeing 737, то він отримав серйозні пошкодження носової частини і відновленню, швидше за все, не підлягає.

Як кажуть фахівці, відбулася деформація шпангоутів силового набору. Іншими словами, "морду" повело трохи вправо, тому порушилася геометрія фюзеляжу літака.

Читайте такожАеропорт "Одеса" припиняв польоти через несправність літака

"Звичайно, таке пошкодження можна виправити, але для цього борт потрібно перемістити в цех одного з українських авіабудівних заводів, що дуже дорого і потребує багато часу. До того ж фірма Boeing навряд чи надасть необхідну ремонтну документацію. У зв'язку з цим майбутнє цього літака туманне. Швидше за все, авіакомпанія вирішила відмовитися від ремонту та отримати страхову компенсацію, яка в цьому конкретному випадку цілком можлива", - пише видання.

Сьогодні в аеропорт прибули сім фахівців із Туреччини, які вивчають питання.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада в міжнародному аеропорту "Одеса" о 20:55 у літака Boeing 737 авіакомпанії Turkish Airlines, що слідував рейсом TK465 зі Стамбула до Одеси, під час дотику до ЗПС підломилася передня стійка шасі. На борту було 136 пасажирів.