Чим розкішніший готель, тим більше ймовірність крадіжки дорогих предметів / Ілюстрація REUTERS

Гід по готелям Wellness Heaven встановив, що матраци, витвори мистецтва, техніку та інші габаритні предмети найчастіше крадуть з п'ятизіркових готелів.

Читайте такожБудиночок на дереві або сучасні капсули: найнезвичайніші готелі світу (фотопідбірка)

Як повідомляє Independent, за результатами ревізії 1157 чотирьох- і п'ятизіркових готелів було встановлено, що дивовижна кількість великогабаритних предметів зникає щороку, і чим розкішніший готель, тим більше ймовірність крадіжки дорогих предметів.

Відео дня

«Це було дивно для мене, тому що для готельної групи доволі легко визначити, хто вкрав предмет, тому що покоївка перевірить кімнату відразу після виселення, а тому легко буде довести, що саме цей гість вкрав телевізор або матрац», – розповів CNN Travel генеральний директор Wellness Heaven Тассіло Кейлманн.

Так, близько 49 готелів заявили про крадіжку матраців, починаючи з 2018 року. Причому одна установа стверджує, що злодії крадуть їх посеред ночі, обходячи стійку реєстрації завдяки використанню ліфтів, які ведуть прямо на підземну парковку.

При цьому результати показали, що крадіжки матраців в 8,1 рази частіше відбуваються в п'ятизіркових готелях, ніж у чотиризіркових.

Читайте такожГотельний питання: як вдало підібрати житло і не зіпсувати подорож

Крім того, в п'ятизірковому готелі набагато частіше крадуть витвори мистецтва – 37% готелів вищої категорії повідомляють про такі крадіжки, проти лише 6,6% чотиризіркових готелів.

Крадіжка кавоварок, телевізорів і планшетних комп'ютерів також більш імовірна у п'ятизіркових готелях – про це повідомили 12,4%, 12% і 23,2% готелів відповідно.

Водночас, чотирьох- і п'ятизіркові готелі синхронно повідомили, що найбільше у них крали рушники, халати і вішалки.

Також, поряд з більш стандартними прикладами були й доволі незвичайні крадіжки. Наприклад, один готель повідомив про зникнення рояля з вестибюля, тоді як інший заявив про зникнення дерев'яних лавок з сауни.

Ще в одному англійському готелі був випадок, коли постоялець забрав з собою двері кімнати, що було виявлено тільки тоді, коли наступний гість не зміг знайти свій номер.

При цьому Кейлманн констатував, що багато з найпрестижніших готелів вважають за краще не повідомляти про крадіжки. «У багатьох випадках вони не повідомляють про це в поліцію тому, що не хочуть бути пов'язаними зі злочинністю», – пояснив він.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше гід по готелям Wellness Heaven назвав найбільш дивні речі, які туристи вкрали з готелів.