Ілюстрація REUTERS

Lufthansa не має наміру стягувати з пасажирів, які купили квитки до підвищення податку на авіацію в Німеччині, доплату для компенсації збільшення ставки цього державного збору і покриє різницю самостійно, повідомив прес-секретар авіакомпанії Борис Огурський.

Читайте такожВ аеропорту Дубая змінять процедуру сканування сітківки очей

Він також зазначив, що збільшення податку не означає, що за новими квитками різниця буде повністю перекладена на пасажирів, передає avianews.com.

Відео дня

«Через сильну конкуренції, особливо на європейському ринку, не можна припускати, що більш висока ставка авіаційного податку буде один-в-один закладена в ціну квитка», — пояснив прес-секретар Lufthansa.

У листопаді верхня палата парламенту Німеччини Бундесрат підтримала ініціативу уряду країни про підвищення податку, який стягується з кожного пасажира, як частина програми захисту екології.

З 1 квітня 2020 року податок на авіаквитки на внутрішні і європейські рейси, включаючи рейси в Україну (зона 1), складе 13,03 євро, на рейси тривалістю до 6000 км (зона 2) — 33,01 євро, на рейси більшої дальності (зона 3) — 59,43 євро.

Нагадаємо, Лоу-костер Ryanair запропонував своїм клієнтам, які будуть вилітати з аеропортів Німеччини після 1 квітня 2020 року, доплатити або повернути квитки без штрафу через підвищення авіаційного податку.

Раніше УНІАН повідомляв, що Українська авіакомпанія МАУ оголосила про передноворічний розпродаж з 16 по 27 грудня. Знижки діють на рейси по Україні та міжнародні перельоти.