Доплата 9,96 євро буде для рейсів за межі ЄС \ фото УНІАН

Лоу-костер Ryanair запропонував своїм клієнтам, які будуть вилітати з аеропортів Німеччини після 1 квітня 2020 року, доплатити або повернути квитки без штрафу через підвищення авіаційного податку.

Читайте такожRyanair закриває рейси з Києва в Нюрнберг і Стокгольм

Пасажири повинні зробити вибір до 18 грудня 2020 року, говориться в розсилці бюджетника, передає avianews.com. У разі, якщо мандрівник не скасує своє бронювання, з нього буде знята додаткова плата 5,53 євро для рейсів по Німеччині і в межах ЄС і 9,96 євро - для рейсів за межі ЄС.

Відео дня

У листі Ryanair підкреслюється, що парламент Німеччини схвалив підвищення авіаційного податку 15 листопада 2019 року, через що авіакомпанії повинні будуть збирати підвищений збір з усіх пасажирів, що мають бронювання на рейси 1 квітня 2020 року та після цієї дати.

«Уряд Німеччини збільшує податок як частину програми з захисту клімату. Ryanair вважає, що збільшення податку не захистить клімат. Європейські авіакомпанії вже платять високі екологічні збори, і тільки один Ryanair заплатить 630 млн євро таких платежів в 2019 році», - заявили в лоу-кост.

Авіакомпанія пропонує боротися зі змінами клімату іншими способами - інвестувати в нові літаки, заповнювати більше місць на кожному кріслі і вирішити проблему з керуванням повітряним рухом, через яку викиди вуглекислого газу збільшуються на 10% через польоти літаків за більш довгими маршрутами

Уряд Німеччини у середині жовтня 2019 року запропонував підняти податок на всіх пасажирів, що вилітають. Цю пропозицію підтримали нижня палата парламенту Німеччини Бундестаг і верхня палата - Бундесрат.

Збільшення податку правляча коаліція пояснює захистом екології та бажанням скоротити викиди вуглекислого газу. Для того, щоб простимулювати пасажирів використовувати наземний транспорт, одночасно із збільшенням податку на авіаквитки уряд запропонував знизити ставку ПДВ на квитки на поїзди далекого прямування з 19% до 7%.

З 1 квітня 2020 року податок на авіаквитки на внутрішні і європейські рейси, включаючи рейси в Україну (зона 1), складе 13,03 євро, на рейси тривалістю до 6000 км (зона 2) - 33,01 євро, на рейси більшої дальності (зона 3) - 59,43 євро.

За прогнозами уряду, збільшення податку на авіаквитки принесе додатково тільки в 2020 році 470 млн євро, а в перерахунку на 12 місяців додаткові доходи складуть 785 млн євро.

Зараз розмір податку становить 7,38 євро для зони 1, 23,05 євро для зони 2, 41,49 євро - для зони 3. Вперше податок почав стягуватися з пасажирів, чиї рейси виконувалися з 1 січня 2011 року з аеропортів Німеччини. Від оплати збори звільнені пасажири до 2 років, а також пасажири, що прямують транзитом через аеропорти Німеччини. Таким чином, уряд надав пільги авіакомпаніям, що розвивають трансфер, в той час як від податку постраждали лоу-кости, які продають квитки з точки в точку.