Новий вагон «Укрзалізниці» / Фото УНІАН

Акціонерна держкомпанія «Укрзалізниця» в 2019 році прийняла в експлуатацію 18 нових пасажирських вагонів, а також внесла передоплату за поставку ще 26 вагонів в 2020 році.

Як повідомила прес-служба компанії, в 2019 році було закуплено 16 вагонів купейного типу та 2 типу СВ.

Читайте такожВ Европу на поїзді: чи є в українців альтернатива авіатранспорту

Відео дня

«У нових вагонах використані сучасні матеріали, істотно підвищений рівень комфорту. На вимогу «Укрзалізниці» 70% обладнання вагона - вітчизняного виробництва, в тому числі системи кондиціонування і вакуумні туалети (ті, що використовувалися раніше, були іноземного виробництва). Для зручності пасажирів передбачені розетки на рівні верхніх полиць, збільшено кількість розеток у проходах», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в кожному купе відкриваються кватирки, а вода для чаю нагрівається безвідносно руху поїзда та є гарячою вже при посадці пасажирів.

«Нові вагони будуть включені до складу фірмових поїздів», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за даними прес-служби, «Укрзалізниця» також оновлює парк пасажирських вагонів за рахунок капітально-відновлювального ремонту (КВР), що значно подовжує термін їх експлуатації.

«Так, в минулому році компанія оновила 29 вагонів: термін їх експлуатації продовжили на 14 років. Загальна сума інвестицій в КВР в 2019 році перевищила 340 млн грн. З вагонів, що пройшли КВР, в минулому році сформували нічний експрес "Київ - Маріуполь", новий потяг «Київ - Чернівці», другий склад поїзда «Київ - Запоріжжя - Київ», новий склад поїзда «Київ - Лисичанськ», що дозволило збільшити періодичність курсування», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що придбання пасажирських вагонів здійснюється за рахунок компанії.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" в 2019 році направила понад 340 млн грн на модернізацію 29 пасажирських вагонів.