Під час модернізації змінюється інтер'єр салону / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» в січні-листопаді 2019 року спрямувала майже 342 млн грн на модернізацію 27 пасажирських вагонів, а до кінця року компанія модернізує ще два плацкартні вагони. Про це повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

Читайте також"Укрзалізниця" призначила 33 додаткових потяги на зимові свята: список

За словами керівника компанії Євгена Кравцова, в результаті «Укрзалізниця» отримала фактично нові 15 купейних, дев‘ять плацкартних і три вагони СВ.

Відео дня

«Під час капітально-відновлювального ремонту вагонів компанія реалізує програму імпортозаміщення, оскільки майже всі комплектуючі - вітчизняних виробників. З модернізованих вагонів «Укрзалізниця» формує нові поїзди і збільшує кількість вагонів поїздів на популярних напрямках», - цитує прес-служба Кравцова.

Відзначається, що під час модернізації вагонів змінюється інтер'єр салону, оновлюються вікна, полиці, обладнання вагона.

«У купе встановлено додаткові місцеві світлодіодні світильники на кожне місце. Верхні полиці обладнані захисним бортиком. Також встановлюються екологічно чисті туалетні комплекси закритого типу, системи відеоспостереження, дахова система кондиціонування повітря. У службовому купе провідника встановлюється пульт управління, енергосистема вагона обладнана перетворювачем напруги», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, ремонт забезпечують шість пасажирських вагоноремонтних депо «Укрзалізниці»: у Гребінці, Бахмачі, Ковелі, Каховці, Харкові і Синельниковому.

«Замовлення від «Укрзалізниці» сприяють економічному розвитку регіонів і зайнятості місцевого населення. Постачальниками комплектуючих є ряд вітчизняних підприємств, багато з них є містоутворюючими», - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі повідомили, що за останні чотири роки «Укрзалізниця» придбала 70 нових пасажирських вагонів і ще 224 модернізувала.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" має намір в 2018-2025 роках закупити 310 нових локомотивів на загальну суму 49,988 млрд грн.