Мелінда Сіммонс анонсувала візові переговори з Україною / фото УНІАН

Посол Великобританії Мелінда Сіммонс анонсувала візові переговори з Україною через рік.

Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1".

Читайте такожБританія не скасовуватиме візовий режим для українців після виходу з ЄС

"Коли ми підійдемо до кінця цього періоду, то ми тоді маємо вести переговори про двосторонню угоду (щодо віз – ред.) з Україною і будемо вирішувати ці питання. Потім будемо проводити переговори і торгівельні і інші з українським урядом. Але це буде пізніше", - зазначила пані посол.

За її словами, український президент Володимир Зеленський видав відповідний указ через те, що у внутрішньому плані Британія більше не буде членом Європейського союзу, тоді як міжнародні угоди досі залишаються в силі.

Як повідомляв УНІАН, Мелінда Сіммонс заявила, що Британія не буде скасовувати візовий режим для громадян України після виходу з Європейського Союзу, який відбудеться сьогодні опівночі.

"Питання безвізу – це не політичне питання, це питання безпеки кордонів. А безпека кордонів – це причина, чому Великобританія не брала участь у Шенгенській угоді. І ця політика не змінилася. Після того, як ми вийдемо з ЄС, візовий режим для українців продовжиться. Тобто не буде змін, якщо ви будете їхати в Британію з України, то вам потрібно буде отримати візу", - підкреслила вона.

Що значить Brexit для України: відео

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввела тимчасовий безвізовий режим для громадян Великобританії строком на 1 рік.

Великобританія покине Європейський союз 31 січня 2020 року. До кінця року між ними триватиме перехідний період. Україна має безвізовий режим з Європейським союзом, однак британці мали право на власну візову політику в рамках ЄС, а тому українцям потрібна була віза для в'їзду у Великобританію.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.