Wizz Air може розширити присутність в Україні / Фото УНІАН

Найбільший лоукост-авіаперевізник у Центральній та Східній Європі угорська авіакомпанія Wizz Air розглядає можливість розширення присутності на українському авіаційному ринку.

Читайте такожЗ 1 травня Wizz Air літатиме з Києва до Берліна два рази на день

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на підсумки зустрічі глави українського транспортного відомства Владислава Криклія з засновником і головним виконавчим директором авіакомпанії Wizz Air Джозефом Вараді.

Відео дня

Згідно з повідомленням, в ході зустрічі сторони обговорили розвиток авіаперевезень в Україні в міжнародному та внутрішньому сполученні, а також перспективи розширення присутності компанії Wizz Air на українському ринку.

«Головний виконавчий директор Wizz Air Джозеф Вараді зазначив, що український ринок авіаперевезень є стратегічно важливим для компанії, і Wizz Air опрацьовує плани з розширення присутності», - сказано в повідомленні.

Також повідомляється з посиланням на Криклія, що авіаційна галузь України має позитивну динаміку і розширення присутності Wizz Air сприятиме її подальшому розвитку.

У прес-службі зазначили, що пріоритетними завданнями Мінінфраструктури в авіаційній сфері є збільшення частки бюджетних авіакомпаній на вітчизняному авіаційному ринку в поточному році до 45%, підвищення доступності авіаподорожей для українців, збільшення пасажиропотоку і розвиток регіональних аеропортів.

Читайте такожWizz Air запускає послугу автоматичної реєстрації на рейс

Як повідомляв УНІАН.Туризм, на початку лютого Міністерство інфраструктури України запропонувало найбільшому лоукост-авіаперевізнику в Центральній і Східній Європі угорській авіакомпанії Wizz Air розглянути можливість виходу на український ринок внутрішніх авіаперевезень.

Авіакомпанія Wizz Air в квітні 2015 року закрила свою дочірню компанію в Україні "Візз Ейр Україна". Тоді в компанії причиною такого кроку називали нестабільність на території східної України, девальвацію, нестабільність гривні та вплив контролю обміну валюти.

У 2018 році Wizz Air почала відновлювати польоти з України, без відновлення роботи дочірньої компанії, і перевезла понад 1,5 млн пасажирів на своїх рейсах до/з України, що становить понад 107% зростання порівняно з 2017 роком.

Довідка УНІАН. Лоукост-авіакомпанія Wizz Air виконує рейси з більш ніж 600 маршрутами з 28 баз, з'єднуючи 141 напрям в 44 країнах. Флот авіакомпанії складається з літаків Airbus A320 і Airbus A321. Персонал компанії – близько 3500 чоловік.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.