Ілюстрація REUTERS

Міністерство інфраструктури України запропонувало найбільшому лоукост-авіаперевізнику в Центральній та Східній Європі угорській авіакомпанії Wizz Air активізувати діалог щодо її виходу на український ринок внутрішніх авіаційних перевезень.

Читайте такожWizz Air припинив продаж квитків на рейси з Києва до Франкфурта

Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури з посиланням на підсумки зустрічі міністра інфраструктури України Владислава Криклія із засновником і головним виконавчим директором авіакомпанії Wizz Air Джозефом Вараді.

Відео дня

Згідно з повідомленням, під час зустрічі сторони обговорили результати роботи авіакомпанії на українському ринку, розвиток авіаційної галузі України, а також окреслили перспективи розширення присутності угорської компанії на українському ринку.

"Владислав Криклій запропонував Джозефу Вараді активізувати діалог щодо виходу компанії Wizz Air на ринок внутрішніх авіаперевезень... Головний виконавчий директор Wizz Air Вараді повідомив про плани авіакомпанії щодо присутності на українському ринку, й зазначив, що Wizz Air готова до конструктивного діалогу", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Мінінфраструктури з посиланням на Криклія зазначили, що збільшення частки лоукост-авіакомпаній на українському ринку авіаперевезень є одним із пріоритетних завдань міністерства.

За даними прес-служби, на зимовий сезон 2019/2020 авіакомпанії Wizz Air Hungary надано дозволи на виконання регулярних міжнародних рейсів до 13 країн, що є найбільшою мережею маршрутів серед іноземних авіаперевізників, які виконують регулярні рейси до/з України.

Як повідомляв УНІАН, пасажиропотік через українські аеропорти в 2019 році зріс, порівняно з 2018 роком, на 18,5% - до 24,336 млн осіб. При цьому пасажиропотік на міжнародних лініях збільшився на 19,8% - до майже 22 млн осіб.

Авіакомпанія Wizz Air у квітні 2015 року закрила свою дочірню компанію в Україні "Візз Ейр Україна". Тоді в компанії причиною такого кроку називали нестабільність на території східної України, девальвацію, нестабільність гривні та вплив контролю обміну валюти.

У 2018 році Wizz Air почала відновлювати польоти з України, без відновлення роботи дочірньої компанії, й перевезла понад 1,5 млн пасажирів на своїх рейсах до/з України, що становить понад 107% зростання порівняно з 2017 роком.

Довідка УНІАН. Лоукост-авіакомпанія Wizz Air виконує рейси за більш ніж 600 маршрутами з 28 баз, з’єднуючи 141 напрямок у 44 країнах. Флот авіакомпанії складається з літаків Airbus A320 та Airbus A321. Персонал компанії - близько 3500 осіб.