Ілюстрація / REUTERS

Жителі України почали повертати придбані путівки та здавати квитки на літаки через поширення коронавірусної інфекції.

Що буде з туристичним сезоном 2020 року дізнавався "Сніданок з 1+1".

Власниця туристичної фірми Юлія Мартинюк каже, що чимало українців повертають вже оплачені путівки, бо не впевнені, що країни не закриють свої кордони.

Відео дня

Читайте такожМЗС наполегливо рекомендує українцям не виїжджати за кордон через коронавірус

"Такого за 12 років роботи я ще не пам’ятаю. На травневі свята, на літній період люди бояться, і майже нічого не бронюють. Десь приблизно 10% від звичайних продажів наразі продається сьогодні", - розповідає туристичний агент Юлія Мартинюк.

Зазначається, що це власна статистика Юлі, у порівнянні з аналогічним періодом торік. Та яким буде туристичний сезон цього року жінка поки спрогнозувати не може. Не дають і конкретних прогнозів в українській асоціації туристичних агенцій. Лише називають фактори, від яких залежить цьогорічний відпочинок за кордоном.

"Перший, напевно, важливий момент - це наскільки країни зможуть ефективно локалізувати проблеми, які є, і боротися з вірусом. Другий момент, на мою думку, це припущення, що цей  вірус, він дуже чутливий до температури, і погано розмножується при температурі понад 26, 27 градусів. Це було б дуже гарно, бо наближається літо, наближається спека", - каже президент української асоціації туристичних агенцій Антон Рудіч.

У зв’язку з великою кількістю хворих Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила коронавірус – пандемією. А країни світу вводять свої обмеження для в’їзду. В Ізраїлі заборонили в’їзд усім туристам, які за останні 2 тижні відвідали країни де багато хворих. Сполучені Штати 30 днів не пускатимуть на свою територію туристів з Європи, і 14 днів тих, хто відвідував Китай чи Іран. Італія пускає лише на ті території, де не оголошено карантин, і лише тих, хто їде у справах, на лікування, або через якісь форс-мажори, а Туреччина усі масові заходи в країні перенесла на місяць пізніше.

Довідка УНІАН. В кінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня уряд заявив про намір закрити частину пунктів пропуску на українському кордоні, щоб убезпечити життя і здоров'я українців і не допустити поширення коронавірусу COVID-19.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу в світі.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.