Ілюстрація REUTERS

Компанія «Австрійські авіалінії» завтра відправить додому понад 200 українців, які «застрягли» у Відні (Австрія) через карантин, упроваджений у зв'язку із поширенням коронавірусу.

Про це УНІАН повідомила одеська художниця Анастасія Жуня, яка зараз перебуває в австрійській столиці.

Читайте такожЧерез карантин у Відні "застрягли" 360 українців – очевидець

Відео дня

Одеситка не змогла вилетіти до України через ведення карантинних обмежень.

«Нам дали борт, більш як 200 місць. Завтра о 9:20 летимо додому. Ще надали готель і вечерю зі сніданком», - розповіла вона.

За її даними, у Відні перебуває ще багато людей, які не можуть повернутися в Україну, і як вирішиться питання з їх відправкою, вона не знає.

Як повідомляв УНІАН, Україна з 17 березня закрила пункти пропуску через державний кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

17 березня одеська художниця Жуня повідомила УНІАН про 360 українців, які опинилися у Відні і через карантин не можуть повернутися в Україну. Вона пояснила, що на виліт в Україну у неї були квитки на борт «Австрійських авіаліній», але рейс скасували. У цій авіакомпанії їй та іншим громадянам України (жителям Одеси, Києва, Дніпра та ін.) повідомили, що виліт не відбудеться, тому що наша держава «перекрила авіасполучення».

Єдина компанія, яка здійснює такі рейси, - МАУ, на рейс якої їм «перебили» квитки, але сьогодні і цей рейс скасували.

Люди, які не можуть вилетіти з Відня, в соціальних мережах об'єдналися в групу і склали списки наших співвітчизників. У їх числі - громадяни України з малолітніми дітьми. Частина людей перебуває в буферній зоні аеропорту.

Раніше 17 березня посол України в Австрії Олександр Щерба повідомив у Facebook, що «Австрійські авіалінії» відмовляються направити до Києва літак з українцями, які застрягли в аеропорту і чиї рейси були скасовані.

«Люди в аеропорту закипають. Просимо «Австрійські авіалінії» направити до Києва літак з українцями, які не потрапили на їхні скасовані рейси. Поки безуспішно. Ну і найголовніше - чекаємо інформацію щодо чартерів на європейські столиці», - написав дипломат.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.