Дмитро Кулеба / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевняє, що усіх українців з Шрі-Ланки повернуть на батьківщину.

Про це Кулеба повідомив Facebook.

"Кількасот наших громадян нинішня ситуація застала у туристичній подорожі на Шрі Ланці. Уряд країни заборонив авіасполучення та в'їзд іноземців. Співробітники посольства не можуть дістатися туди, а один із дипломатів навіть отримав відмову у візі з посиланням на форс-мажорні обставини. Тому посольство звернулося до української громади на Шрі Ланці, яка допомагає втілити практичні рішення для повернення наших додому", - написав міністр.

Відео дня

Він запевняє, що очолюване ним відомство робить все можливе, щоб кожен міг повернутися додому. За словами Кулеби, також МЗС та Посольство України в Індії перебувають на постійному зв’язку з туроператорами Travel Professional Group та Join UP.

Читайте такожСитуація із сотнею українських туристів у Шрі-Ланці: у Join UP! пояснили

"Авіакомпанія Air Arabia підтвердила готовність виконати заплановані раніше додаткові рейси для громадян України 18, 20 та 21 березня, отримала необхідні дозволи на приліт до України. Авіакомпанія Flydubai попросила надати дозвіл на приліт, а коли офіційний лист був наданий, попросила інший, який вже теж надали. МЗС України, Посольство в Індії, Міністерство інфраструктури, Державне агентство з туризму та курортів і туроператори України активно працюють з цією авіакомпанією, щоб запланований переліт все-таки відбувся", - додав Кулеба.

Він ззазначив, зараз тисячі людей вимагають від дипломатичної служби повернути їх додому.

"Ми обов'язково повернемо українців в Україну. Але дайте нам трохи часу. Ми робимо все, що в наших силах", - наголошує Кулеба.

Також він радить українцям, які перебувають на Шрі-Ланці, не шукати самостійно обхідні шляхи через треті країни, у яких вони можуть застрягнути ще на довше.

"Переконайтесь, що ви надіслали свої контакти та інформацію про своє місце перебування до Посольства України в Індії та зареєструвались в системі "Друг", - звернувся Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, на Шрі-Ланці застрягли 105 українців, які не можуть повернутися на батьківщину через закриття пасажирського авіасполучення.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.