Ілюстрація / REUTERS

Переповнені колись пляжі Іспанії, можливо, ніколи не будуть колишніми, оскільки влада може распрядиться, щоб відпочиваючі засмагали на відстані не менше 2 метрів один від одного навіть після зняття обмежень, введених через коронавірус.

Читайте такожУ світі кількість бронювань через Booking у березні впала на 85%

Про це пише The Sun.

Відео дня

Наразі всі пляжі країни закриті для всіх, а купання в морі заборонено, як мінімум до травня. Але як тільки фізичні бар'єри на набережній будуть зняті, за словами міністра туризму Іспанії Рейєс Марото, туристам все одно доведеться деякий час тримати дистанцію, причому не тільки в межах курортів і готелів, але і на пляжах.

За її словами, туристичний сектор буде повільніше виходити з пандемії Covid-19, ніж інші сфери. На тлі побоювань, що туризм не вдасться відновити принаймні до 2021 року, влада Іспанії вже працює над підтримкою цієї важливої для економіки країни галузі.

У бесіді з іспанською газетою El Pais Рейєс Марото заявила, що плани уряду полягають у тому, щоб "переорієнтувати" Іспанію як безпечне місце з точки зору здоров'я і спонукати іспанців відпочивати вдома.

"Стимулювання національного туризму буде стояти на першому місці, міжнародний туризм буде коштувати дорожче. Ми залежимо від еволюції пандемії і повинні гарантувати, коли відкриється міжнародний туризм, що людина, яка приїжджає в Іспанію, є безпечною", - зазначила міністр туризму.

Водночас вона констатувала, що рентабельність туристичного сектора, безсумнівно, буде знижена, "тому що у нас не буде можливості мобілізувати 87 мільйонів туристів, як зараз".

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн запропонувала туристам не поспішати бронювати поїздки на літо 2020 року в Європі, оскільки ще точно невідомо, наскільки затягнеться карантин через пандемії коронавіруса.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба передбачає, що при найоптимістичнішому сценарії відновлення подорожей по світу може відбутися до кінця цього літа.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: