Ryanair полетить в Україну / фото wikipedia.org

Кількість маршрутів, які лоукост-авіакомпанія Ryanair має намір запустити восени 2018 року в Україні, буде не меншою, ніж анонсувалося в березні 2017 року.

Читайте такожПольський лоукостер запускає новий рейс до України

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу.

Відео дня

"Ми зараз перебуваємо на етапі узгодження маршрутів (з компанією Ryanair - УНІАН). Тут відчувається відсутність вільного авіапростору з Євросоюзом, і тому процес ускладнений. Безумовно, бізнес-ситуація в компанії щороку змінюється, і вони адаптують пасажирські потоки. Тому, швидше за все, рейси будуть іншими, ніж у минулому році, але їх буде не менше", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія Ryanair розпочне польоти з українських аеропортів «Бориспіль» і «Львів» восени 2018 року.

Він також зазначив, що офіційна презентація щодо відкриття маршрутів Ryanair буде цього або наступного місяця.

Слова міністра підтвердив начальник юридичного департаменту з питань регулювання та законодавства Ryanair Юліуш Коморек, зазначивши, що на даний момент узгоджуються деталі угоди.

15 березня 2017 року ірландська авіакомпанія Ryanair заявила про відкриття з 30 жовтня 2017 року 11 рейсів з Києва та Львова. 10 липня генеральна директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін заявив, що в разі підписання контракту з лоукост-авіакомпанією Ryanair аеропорт щорічно буде недоотримувати 2 млрд грн. Він назвав договір з Ryanair фінансово невигідним для підприємства і відмовився підписувати його, поки не будуть враховані вимоги аеропорту.

10 липня Ryanair заявила про вихід з України через недотримання посадовими особами аеропорту «Бориспіль» раніше досягнутої угоди з Міністерством інфраструктури України.