Чорногорія поки не дозволила в'їзд в країну українцям \ фото: Ольга Броскова

Міністерство охорони здоров'я Чорногорії оновило список країн, громадянам яких дозволений в'їзд і перебування в Чорногорії з 1 червня. Україна до списку не потрапила.

Читайте такожУ Чорногорії туристів штрафуватимуть на 500 євро за оголений торс

"Чорногорія, дотримуючись принципів і правил, викладених в ключових актах Європейської комісії, поступово координує підхід до відновлення свободи пересування та скасування внутрішнього прикордонного контролю", - зазначено в повідомленні прес-служби МОЗ Чорногорії, передає 112.ua.

Відео дня

Як зазначили в чорногірському уряді, в'їзд дозволено з тих країн, де фіксують значне уповільнення поширення коронавірусу, зниження кількості нових випадків, а також, де кількість активних хворих не більше 25 на 100 тис. населення.

Зазначено, що в список увійшли країни Євросоюзу, Африки і Латинської Америки, а також Китай. України у списку немає. Також у списку немає США і Росії.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня Чорногорія стала першою країною в Європі, в якій одужали від коронавірусу всі хворі, а також протягом 20 днів не фіксували жодного нового випадку захворювання.