На кожному сертифікованому пляжі працюють рятувальні пости / фото УНІАН

Київські пляжі вже офіційно відкриті для купання після висновків Держпродспоживслужби.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив на онлайн-брифінгу.

Читайте такожУ МОЗ закликали тимчасово не купатися в Чорному морі на одеських пляжах

Відео дня

«Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме - можна ознайомитися на сайті комунального підприємства «Плесо». Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води у фонтанчиках на пляжах», - сказав Кличко.

На кожному сертифікованому пляжі працюють рятувальні пости. Пісок на пляжах очищують за допомогою спеціальних машин, які закупило місто.

Мер нагадав, що за останні кілька років місто оновило 6 міських пляжів. На 8 пляжах розміщені спеціальні крісла-амфібії для людей з інвалідністю, є персонал, який знає, як допомагати таким громадянам.

Водночас Кличко наголосив, що відкриття пляжів – це черговий тест на свідомість для киян. «Коронавірус нікуди не подівся. І на пляжах теж треба дотримуватись елементарних правил безпеки - соціальна дистанція, санітайзери», - сказав Кличко.

Пляжі, на яких дозволено або не рекомендовано купатися / Скріншот pleso.org

За його словами, цього року зросла кількість київських пляжів, що отримали міжнародну відзнаку «Блакитний прапор». Це означає, що вони відповідають більш як 3 критеріям якості і безпеки. Вчора такий «Блакитний прапор» підняли на пляжі «Троєщина», а загалом цю відзнаку отримали 8 міських пляжів.