В Україні зареєстрували географічне зазначення «Гуцульська коров'яча бриндза» / Фото iftourism

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України прийняло рішення зареєструвати географічне зазначення «Гуцульська коров'яча бриндза» як назву місця походження товару: сир.

Про це повідомляє Іftourism.com.

Читайте такожВ Україні придумали нову назву для сиру фета

Відео дня

Це вже друге географічне зазначення на сир, яке було зареєстроване в Україні в рамках проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».

Управителем географічного зазначення «Гуцульська коров'яча бриндза» є громадська спілка «Асоціація карпатських ватагів», що розташована у селищі Верховина.

Географічне значення є знаком якості, що посвідчує тісний зв’язок продукту з територією і гарантує високу якість кінцевим споживачам. Саме тому було також створено відповідну систему контролю виробництва і готового продукту ГЗ «Гуцульська коров'яча бриндза».

Цього року сертифікацію пройшли 6 полонинських господарств: Кринта, Скупова, Луковиця, Бибратківка, ФГ «Згарда», Щівник. Вони мають право маркувати свою бриндзу як «Гуцульська коров'яча бриндза». Завершальним етапом реєстрації стане отримання відповідного свідоцтва вже найближчим часом.

Що таке географічне зазначення

Географічне зазначення є знаком, що наноситься на продукт і посвідчує його високу якість, довгу традицію виробництва та особливий зв'язок з територією, де його виготовляють. Завдяки цьому виробники продукції з маркою географічного зазначення можуть захищати свої права і збільшувати ринок збуту, а споживачі, купуючи такий продукт, отримують гарантовану якість зі специфічними регіональними характеристиками. Географічні зазначення надають споживачам чіткі гарантії та інформацію про продукт.