Знамениті піщані пляжі Ангільї / фото en.wikipedia.org

Популярний серед туристів карибський острів Ангілья (Anguilla) оголосив себе вільним від коронавірусної інфекції та анонсував про початок першої фази прийому іноземних туристів.

Читайте такожГрузія скоротила обов’язковий карантин після приїзду

Як повідомляє Travel + Leisure, острів почне приймати онлайн заявки на в'їзд від потенційних відпочивальників починаючи з 21 серпня 2020 року.

Відео дня

При цьому влада острова придумала досить цікаву схему запуску іноземних туристів, щоб уникнути надмірного напливу відпочивальників. При цьому відпочинок на острові таким чином стане ще більш ексклюзивним.

"Ангілья наразі вільна від COVID-19, тому наша мета завжди полягала в тому, щоб знову відкритися розсудливо, приймаючи всі запобіжні заходи для захисту здоров'я і безпеки наших жителів і наших гостей", - заявила парламентський секретар Ангільї з туризму Квінс Гамбс-Марі.

Умови в'їзду в Ангілью для іноземних туристів

  • Починаючи з 21 серпня мандрівники, які бажають відвідати Ангілью, можуть почати процес подачі заявки, зареєструвавшись на веб-сайті Ради з туризму Ангільї.
  • Кожному заявнику буде запропоновано заповнити домашню адресу і бажані дати поїздки, а також представити негативний ПЛР-тест протягом трьох-п'яти днів до прибуття разом з медичною страховкою, що покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19.
  • В рамках першої фази відкриття після прибуття туристам буде зроблений ще один ПЛР-тест, і ще один на 10-й день перебування. Протягом цього періоду відвідувачі повинні залишатися в зазначених місцях розміщення. Як тільки другий тест виявиться негативним, вони зможуть вільно бродити по острову. Перша фаза триватиме до 31 жовтня.
  • Мінімальна тривалість перебування на острові не вимагається, а перевага надаватиметься відвідувачам з країн, де низький рівень поширення коронавіруса.
  • Водночас ті, хто залишається менш ніж на 10 днів, не зможуть орендувати автомобіль.
  • Зареєстровані й схвалені об'єкти розміщення будуть перераховані на туристичному порталі, включаючи вілли.
  • Наразі носіння маски на острові не потрібно.

Цікаво, що влада Ангільї, що живе виключно за рахунок туризму, в умовах пандемії вирішила запропонувати туристам ексклюзивний відпочинок з усіма умовами для дотримання соціальної дистанції.

Острів Ангілья живе за рахунок туризму / фото en.wikipedia.org

Що це за острів Ангілья

  • Як повідомляє Wikipedia, крихітний острів Ангілья - це самоврядна заморська територія Великобританії. До складу території входять сам острів Ангілья, який витягнувся дугою на 26 км, а також дрібні прилеглі острівці та коралові рифи, які не мають постійного населення. Це найбільш північні острови в групі Навітряних островів у Вест-Індії. Розташований острів недалеко від Пуерто-Ріко.
  • Ангілья відома своїми 33 піщаними пляжами з білого коралового піску, а також великою кількістю розкішних вілл під оренду і комфортабельних готелів.
  • Ангілья бідна на природні ресурси, і її економіка базується на туризмі, а також на офшорному бізнесі та видобутку омарів.

Туризм в пандемію коронавіруса