Таїланд, Мальдіви та Єгипет найвигідніше відвідувати навесні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Одне з золотих правил бюджетного туриста – правильний вибір сезону для відпочинку на тому чи іншому напрямку, завдяки чому можна відвідати навіть найпопулярніші напрямки за доступною ціною.

Наприклад, ні для кого не секрет, що відвідування таких популярних місць, як Барселона або Париж, у топ-сезон, влітку або на Різдво, коштує найдорожче, оскільки підвищений попит тягне за собою і підвищення цін. Для більш екзотичних напрямків також діють певні "сезонні лайфхаки".

Видання Travel Off Path з посиланням на дані компанії Bounce назвало чотири популярні туристичні напрямки, що для багатьох людей є "місцем відпочинку мрії", які найвигідніше відвідувати навесні.

Відео дня

1. Чіангмай, Таїланд. Цей культурний центр, з любов'ю прозваний Таїландом "перлиною Півночі", ніяк не можна пропустити, якщо ви хочете познайомитися з найкращими традиціями тайської культури – від пишно оздоблених храмів до нічних ринків, заповнених торговцями всілякими виробами ручної роботи.

Дані Bounce показують, що найдорожче готелі в Чіангмаї коштують у грудні, а найдешевше – у травні, коли можна заощадити до 73,5%. І хоча в травні в Таїланді спекотніше, ніж узимку, цей місяць має цілу низку переваг. Наприклад, приїхавши ближче до кінця квітня або в травні, можна буде уникнути натовпів туристів і неприємного сезону горіння. Річ у тім, що з лютого по квітень на півночі Таїланду фермери підпалюють поля, спалюючи надлишки врожаю і створюючи димне забруднення повітря, що закриває краєвид на гори і може подразнювати дихальну систему. До травня ж ранні дощі зазвичай змивають забруднення повітря.

2. Пхукет, Таїланд. На іншому географічному кінці Таїланду розташований один із найпопулярніших пляжних напрямків у світі – культовий Пхукет. Загалом відпочинок на цьому острові обходиться дорожче, ніж відвідування Чіангмая, оскільки це більш туристичний напрямок, але приїхавши в травні можна заощадити на готелях до 73%.

У Пхукеті на туристів чекають інстаграмні блакитні води, безліч ресторанів і спа-центрів, а також житло на будь-який смак і бюджет – від хостелів до розкішних готелів. Також Пхукет є ідеальним місце для гастротуристів, які хочуть по-справжньому насолодитися місцевою кухнею.

3. Каїр, Єгипет. З лютого по липень ціни на готелі в Каїрі падають на 76%. І якщо літо вважається занадто спекотним для відвідування цієї перлини Близького Сходу, що є домом для таких пам'яток, як Великий Сфінкс і піраміди Гізи, весна – чудовий час для візиту сюди. Денна температура зазвичай становить +25-32 градуси за Цельсієм, а натовпів туристів у цей час тут менше.

Також у столиці Єгипту доступні розвинена кулінарія, жваве нічне життя та екзотичні базари, де можна провести день за покупками. Щодо питань безпеки, то одиноким мандрівникам, у яких все ж виникають певні побоювання, радять замовляти групові тури з гідом.

4. Мале, Мальдіви. Колись ці приголомшливі острови були екзотичним місцем, яке могли відвідати лише небагато людей, але тепер вони стали більш доступними завдяки розширенню авіасполучення. При цьому після високого зимового сезону ціни на готелі в Мале в період з січня по серпень падають на 85%.

Ці острови неймовірно красиві й відомі своїми знаменитими надводними бунгало, кришталево блакитною водою і різноманітним морським життям. Туристів тут чекають захопливі заходи сонця, пірнання серед коралових рифів і затонулих кораблів, а ще відпочинок на порожніх білих пляжах. Додаткові переваги відвідування Мальдів навесні включають найкращу видимість для підводного плавання і найкращі хвилі для серферів.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти також склали топ-5 найдешевших міст Європи для відвідування навесні 2024 року. Очолила його болгарська столиця Софія.

Також було названо міста Європи з найдешевшим і найдорожчим житлом на Airbnb. Виявилося, що найвигідніші ціни на проживання туристам пропонує польська столиця Варшава, а найвищі – шотландський Единбург.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.