Коли Україна вийде з карантину та відкриє кордони / фото УНІАН

Цього року у відпусткові плани громадян України та й усього світу втрутилися карантинні обмеження, запроваджені з метою запобігання поширенню коронавірусу. Адже країни закрили свої кордони й поки що невідомо напевно, як надовго ще доведеться відмовитися від планів на подорожі по світу.

Відкриття кордонів: коли та за яких умов

Читайте такожКарантин в Україні: коли та за яких умов скасують, як будемо виходити

Відповідно до підготовленого урядом плану, відкриття кордону, відновлення авіаперевезень або глобальних залізничних перевезень відбудеться на останньому, 5-му, етапі поступового виходу з карантину. Однак точної дати, коли це буде можливим, в Кабінеті міністрів не беруться прогнозувати.

Відео дня

Всі кордони сусідніх з Україною країн наразі закриті. Тому, вважають у Кабміні, відкривати свої кордони нашій країні немає сенсу, адже все одно ніхто не зможе ні заїхати в Україну, ні виїхати.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна відкриє свої кордони залежно від того, коли інші європейські країни відкриють свої. Важливою умовою також є те, щоб ситуація всередині країни при цьому була спокійною.

Літня відпустка-2020 за кордоном: бути чи не бути

У Державному агентстві розвитку туризму прогнозують, що країни Європи, найімовірніше, не відкриють своїх кордонів до середини літа.

Ілюстрація REUTERS

Очільниця Держагентства Мар’яна Олеськів, зокрема, звертає увагу на те, що, враховуючи такі невтішні перспективи, багато великих українських туроператорів уже готують свої пропозиції щодо літнього відпочинку в Україні.

Навіть після відкриття кордонів, як свідчать останні заяви влади Євросоюзу та експертів, багато привабливих з туристичної точки зору країн почнуть уважніше стежить за тим, кого пускають на свою територію на відпочинок.

Читайте такожГоловний санлікар розповів, коли відкриють українські курорти

Посиляться і вимоги до роботи туристичної та розважальної інфраструктури, а також відвідування визначних пам’яток. Тож, на тих, хто зважиться поїхати за кордон, очікуватиме багато нових протиепідеміологічних правил.

А низка країн, особливо найбільш постраждалі від пандемії коронавірусу, можуть і взагалі не пускати до себе туристів цього року.

Таким чином, немає жодних сумнівів – після відкриття кордонів країни дуже вибірково впускатимуть на свою територію громадян інших країн, враховуючи, зокрема, успіхи в боротьбі з пандемією коронавірусу.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.